Jeg tenkte jeg skulle starte dagen med å bake, så jeg lagde liksågodt frokost. Og det må jeg si dere at denne oppskriften ble helt fantastisk. Med litt ost og skinke så ble det en av de beste frokostene jeg har hatt på lenge. Så dette ble absolutt en oppskrift jeg vil dele med dere. Disse baguettene var skikkelig deilig lørdagsfrokost og burde virkelig testes ut. Bare se så nydelig de ser ut.
Så her får dere oppskriften om dere ønsker å lage disse supergode sandwich baguettene. Av denne deigen får du 4 stk. Og de er jo så nydelige at jeg tror disse vil passe perfekt på tur. Derfor vil det definitivt komme flere versjoner av disse nydelige baguettene. Jeg må jo prøve å lage grove også, men nå får dere hvertfall oppskriften på fine sandwich baguetter.
Du trenger:
4½dl varmt vann
2ss sukker
1pk gjær
3ss olje
2ts salt
1,1L hvetemel
+egg til pensling og sesamfrø til pynt
Slik gjør du:
Ha varmt vann i en bolle sammen med sukker. La sukkeret løse seg opp før du har i gjær
La det stå i ca. 30 sekunder før du tilsetter resten og blander det godt sammen.
Tips! Har du ikke en kjøkkenmaskin kan du fint kna for hånd. Bare pass på at du knar deigen godt.
La deigen heve i 15 minutter.
Del den i 4 like store biter.
Rull dem til lange pølser og legg dem på et stekebrett med bakepapir på.
Pensle med egg og strø på sesamfrø.
Lag 3 snitt på baguettene før du setter dem til heving.
Forvarm ovnen til 190°c og sett baguettene inn i midten når ovnen er varm og la dem steke i 20-25 minutter.
La den avkjøle seg før du skjærer i dem.
Og så har du nydelige baguetter enten du skal på tur eller vøre hjemme. Ja, kanskje du bare vil kose deg ekstra mye nå i påsken. Uansett når og hvor du ønsker å nyte disse sandwich baguettene så håper jeg du koser deg masse og at dem faller i smak.
Ikke glem å følge bloggen på facebook HER for mange flere oppskrifter på både mat, kaker, dessert og gjærbakst.
Dæm så drit god ut ♥️
Takk for det. De var kjempe gode også 🙂
Gleder meg til å prøve disse. Tusen takk fine du. ❤️☀️🤩Ha en flott dag videre. Jeg er alltid begeistret for oppskriftene dine. Til og med JEG får det til. Blir så glad og får så bra mestringsfølelse. Så flott at du orker å prøve ut ting slik at det du kommer med er så bra. Jeg liker godt å følge med hva du holder på med om dagene. Du er så flink, flott og tøff. ❤️Masse vis av gode påskeønsker fra meg.
Tusen takk for så koselig tilbakemelding. Det betyr alt for meg. Jeg prøver å lage oppskriftene enkle og bra. Det krever jo en god del tid, men det er absolutt verdt det når jeg ser at oppskriftene passer for de som sliter med å få baksten bra. Jeg føler at det har mer med oppskriftene å gjøre enn personen. Derfor tester jeg ut oppskriftene og passer på at de passer for alle. Så tusen takk for at du følger bloggen min. Også er jeg veldig glad for at oppskriftene mine blir satt pris på. ❤ god påske ❤😊
Hvordan fungerer det med gjær i varmt vann? Gjæra dør ikke?
Så lenge du ikke bruker glovarmt vann så går det greit. Jeg bruker litt over lunkent vann. Fungerer kjempe fint.
Så lenge vannet ikke det overskrider 40 grader så klarer gjæren seg
Hvor lenge skal de heve før steking? Ser kjempegodt ut😊
Du skrur bare på ovnen når de settes til heving. De er ferdige når ovnen er klar.
Hei🙂 prøvde oppskriften i dag, men jeg feila. Deigen ble så tørr at den bare ble til smuler og tror jeg også feilet på hevingen. Har du noen tips om hva jeg gjorde feil?
Når du måler opp mel i dl mål så må du aldri dunke ned melet for å se om du har målt nok. Nå vet jeg ikke hva du har gjort, men dette er en veldig kjent tabbe. Også må du kna den godt før du setter til heving. Husk at den også skal stå og heve mens ovnen varmes opp. Vet ikke om disse tipsene hjelper for vanskelig å si hva du har gjort feil, men det er hvertfall de tingene jeg kommer på. Lykke til! ❤ Håper du får det til neste gang.
Må det være fersk gjær sammen med sukkeret? Ser så gode ut 😍
Nei, jeg bruker 1 pk tørrgjær.
Disse ble gode 🤗 kan med fordel heve litt lengre, men det funka 🙂
Kanskje du må kna dem litt lengre for hevingen er nok. 🙂 for mye gjør dem alt for luftige og det er ikke bra det heller.
Prøvde disse i dag og de var fantastisk! Fin konsistens på deigen og nydelige baguetter. Beste jeg har laget. Godt jobba Cathrine👌. Jeg er så takknemlig for sånne som deg som lager gode oppskrifter til sånne som meg😊
Så koselig å høre at du er så fornøyd. Takk for slik fin tilbakemelding. Jeg er så glad for at så mange dom sier de ikke har vært så heldige med baking får til mine. Det er derfor jeg legger så mye arbeid i mine oppskrifter. Med en god oppskrift kan alle lykkes. ❤
Ble knallgode! Enkle å lage også. Hadde ikke frø og brukte derfor litt pizzakrydder og maldonsalt oppå, funka fint 👍
Høres godt ut. 😀 bra du likte oppskriften min. ❤
Tusen takk for super oppskrift! Med noen dl litt grovere mel, så er dette blitt fast søndagsfrokost her i huset. Så enkelt, og så fort gjort! Ti tomler opp fra oss! 😊
Så utrolig koselig å høre at oppskriften min har falt i smak. ♡
Disse har æ bakt flere ganger ,de e bare helt nydelige 🙏Her etter kjøpe æ ikke baguetter 🤩
Aw sååå koselig å høre at du liker oppskriften. Det betyr så mye. Jeg legger så mye tid og energi i mine oppskrifter så jeg blir alltid så glad for slike tilbakemeldinger. Tusen takk <3
Hei! Lurer på vilken olje som brukes?
Olivenolje pleier jeg alltid å bruke. 🙂
Hei! Disse ser supergode ut, men jeg lurer på om skorpen blir sprø eller myk.
Det er sandwich baguetter. Akkurat som subway. Så de blir myke.
Fikk veldig bløt deig, så mistenker at litermålet mitt ikke er helt presist… Har du melmengde i vekt også?
Da er det bare å tilsette litt ekstra mel.
Har lyst å prøve de i dag 🌼 hvor mye er det i kg når det gjelder mel 😁
Blir ca. 650g hvetemel tror jeg, men du kan søke på Google. Dl til g
Disse er bare så utrolig gode. Har laget dem en gang tidligere og nå står en haug til kjøling på benken så de kan bli tilbehør til koldtbord i kveld. 🤩🤩
Tusen takk for oppskrift og god romjul. 😊😊
Så koselig å høre at oppskriften falt i smak. ❤😊 kos dere masse. Ønsker deg en flott romjul og et godt nyttår. 😊❤
Hei. Superdigge baguetter! Har du prøvd å bilen denne oppskriften for å lage hamburgerbrød?
Jeg har en oppskrift for hamburgerbrød.
disse er en kjempe suksess. Jeg pensler de og har på flaksalt og herbes de Provence krydder, fyller de med majones sammen med salt og Provence krydder, salat, agurk, ost og pestomarinert kyllingpålegg.
mitt spørsmål er om jeg kan sette deigen dagen før, og steke de dagen etter? evt halv steke de? og hvordan gjør jeg det for best resultat evt?
Godt å høre. Jeg vet ikke om det er en god idé å lage deigen dagen før, men halvsteke dem skal gå fint. Evt fryse halvstekte og varme dem når du skal bruke de om du ønsker skikkelig fersk smak. Hvis ikke er en annen fin måte å gjøre det på, å bare varme noen minutter i ovnen/air fryser.så blir dem som nystekte.