Oppskrift: rundstykker i langpanne

Jeg har lenge vært på utkikk etter noen skikkelig gode rundstykker og denne gangen tror jeg faktisk at jeg har funnet den perfekte oppskriften. For disse var virkelig gode. Det var litt finjusteringer på oppskriften og så var den perfekt. Disse rundstykkene er luftige, høye og de smaker utrolig godt. Selvom jeg stod å lagde disse sent i går kveld så måtte jeg jo smake. Ikke bare et, men to rundstykker. Så gode var dem. Så hvis du ønsker noen helt fantastiske rundstykker til frokosten så er virkelig disse å anbefale. Nå har du hvertfall sjansen til å lage dem med denne oppskriften.

Du trenger:

50g smør
1 pk gjær
7dl vann
1,1kg hvetemel
1ss salt
1ss sukker
2 egg

+1 egg til pensling og sesamfrø/valmuefrø

Slik gjør du:

Smelt smøret og avkjøl det (ca. 37c).
Bland lunkent vann og gjær i en bolle.
Ha i resten av ingrediensene og bland godt sammen. Deigen skal være luftig og litt bløt, men ikke for klissete.
La deigen stå til heving i ca. 30 minutter.
Del deigen i 24 like store biter og rull dem til små rundstykker.
Legg den i en middels stor langpanne med bakepapir.
La den etterheve i 30 minutter.
Pensle dem med et sammenvispet egg og strø over valmuefrø eller sesamfrø.
Stekes 225°c i ca. 15 minutter.

Dette ble altså kveldsmaten min i går, med brunost og syltetøy. Så ja, dette er virkelig en oppskrift du burde prøve ut. Ser dem ikke gode ut?

Kommer du til å prøve ut oppskriften?

Følg bloggen på facebook HER for flere oppskrifter og mye annet spennende.

13 kommentarer

Siste innlegg