Oppskrift: Rosmarin og parmesanbrød

Jeg fikk veldig lyst til å prøve noe helt nytt og annerledes. Det endte med et veldig spennende brød som smakte utrolig godt. Og det er absolutt å anbefale om du er lei av vanlig brød. Dette vil du elske om du ikke er redd for å prøve noe nytt. Du vil ikke angre på å ha prøvd denne oppskriften. Også lukter det helt himmelsk! Scroll nedover og prøv ut oppskriften da vel.

Oppskriften gir 1 brød

Du trenger:

3dl vann

1pk tørrgjær

6dl sammalt hvete finmalt

2,5dl hvetemel

50g Parmesan

2ss rosmarin

2ss sirup

Slik gjør du:

Bland sammen lunkent vann og gjær i en bolle og la det stå i 3 minutter.

Ha i alle de andre ingrediensene og bland det godt.

Deigen skal være lett å jobbe med og ikke sitte fast i bollen.

Smør en bakebolle og legg deigen oppi med håndkle over.

La den stå på kjøkkenbenken i 30 minutter.

Forme deigen til en pølse og legg den i en smurt brødform.

Pensle brødet med vann og dryss over rosmarin, før du snitter brødet.

Tips! Om du ønsker kan du også bruke parmesan, men jeg hadde ikke mer igjen.

Sett brødet til heving i 20-30 minutter.

Stekes midt i ovnen på 175°c i 40 minutter

Avkjøles helt på rist.

Du kan fryse det helt eller i skiver. Her fryses det i skiver og kun tar opp de skivene vi skal spise. Slik holder brødet seg så godt som ferskt. Man slipper også å måtte kaste brødet om man ikke klarer å spise opp hele.

Om du ikke vil gå glipp av flere spennende oppskrifter burde du klikke på linken under her og følge bloggen på facebook. Da får du med deg alt som skjer på bloggen, og det er mye. Masse inspirasjon og oppskrifter vil komme fremover. Dette vil du ikke gå glipp av.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg