Oppskrift: Risboller m/kaffe

Før vi kommer til oppskriften vil jeg bare fortelle om den nye youtube videoen som ligger ute på kanalen min. Lyst til å se mer julerelatert? Nyeste videoen kan du se ved å trykke HER.

Jeg har aldri prøvd risboller med kaffe før fordi mamma ikke likte smaken av kaffe, men siden jeg bor for meg selv og jeg elsker smaken av kaffe så tenkte jeg å prøve denne oppskriften. Og jeg er så glad for at jeg gjorde det fordi den var faktisk mye bedre enn de jeg er vandt til. Kaffesmaken løftet virkelig oppskriften. Så hvis du ikke har prøvd det før så er dette virkelig å anbefale. Selvfølgelig kan du, om du er som moren min og ikke liker kaffe, lage dem uten kaffe også. Uansett hva du velger så har du oppskriften under her.

Du trenger:

1pk delfiafett (250g)

200g kokesjokolade

2 egg

1,5dl sukker

3ss kaffe

1/2pk puffet ris

Slik gjør du:

Smelt delfiafett i en kjele.

Ta den av plata og ha oppi sjokoladen. La den ligge til den har smeltet, for så å blande det sammen.

Avkjøle det til romtemperatur. Dette er veldig viktig ellers kan det ende med at du ødelegger hele blandingen.

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Rør inn kaffe i delfia-sjokoladeblandingen.

Hell det i en tynn stråle ned i eggedosisen, mens du pisker med håndmixer.

Ha oppi puffet ris og rør det rundt med en slikkepott. Om sjokoladevæsken legger seg nederst i bollen så må du bare røre av og til sånn at det til slutt stivner litt, men pass på at det ikke stivner for mye.

Bruk 2 spiseskjeer til å lage boller. Legg dem oppi muffinsformer.

Sett dem kaldt, gjerne kjøleskapet. Der kan dem stå frem til servering.

Disse er så utrolig gode. Jeg har hatt disse nesten hvert år og nå som jeg har prøvd med kaffe så kommer jeg hvertfall til å ha disse hvert år. Dette er de beste risbollene jeg har smakt. Jeg håper at du også likte oppskriften og har lyst til å prøve den ut. Og ikke glem at det kommer flere oppskrifter fremover som du ikke vil gå glipp av. Masse innhold til jul både på bloggen og på youtube. Du finner linker til youtube og bloggen sin egen facebookgruppa under her. Sammen med instagram som jeg også bruker en del. følg og abonner om du ikke vil gå glipp av noe. Også ligger det allerede videoer ute på youtube du kan se av både pynting og mye annet til jul.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg