Oppskrift: Ribbe

Noe som virkelig hører til julen er jo ribbe. Det er noe av det beste jeg vet å spise i julen, men det er jo ikke alltid like enkelt å få den sprø svoren og det saftige kjøttet. Derfor tenkte jeg å komme med en oppskrift på hvordan jeg lager ribbe og noen tips som kan være nyttig å ta med seg. Så hvis du trenger en oppskrift på ribbe så får du den her.

Du trenger:

Tynnribbe

Salt og pepper

2dl vann

Slik gjør du:

Første du må gjøre er å skjære svoren i ruter. Den beste måten å gjøre det på er å bruke en tapetkniv. Kjøp en tapetkniv og bruk den kun til mat. Dette har hjulpet meg masse til jul. For det er mye enklere med en sånn type kniv enn en halvsløv kjøkkenkniv. Når du skjærer så må du passe på å ikke skjære i kjøttet, kun svoren og fettet.

Gni salt og pepper godt inn. Gjerne inni mellom alle rutene også for å få best mulig smak på ribba.

Pakk ribba inn i folie og legg den i kjøleskapet i 2-3 dager.

Gjør klar en langpanne med en asjett eller aluminiumsfolie ball i midten av langpannen. Legg ribba over asjetten, men pass på å få den i midten av ribba. Det er også viktig at ribba ligger riktig. Pass på at ribba ligger ca. likt på begge sider. Slik får man et best mulig resultat.

Hell oppi vannet i langpannen og dekk langpannen med aluminiumsfolie, men pass på sånn at folien ikke ligger oppå ribba. Det som er minst like viktig er at det er helt tett, slik at dampen holder seg innunder folien.

Forvarm ovnen til 230°c og sett ribba midt i ovnen i 45-60 minutter.

Etter det tar du av aluminiumsfolien, setter ned temperaturen til 200°c og steker ribba midt i ovnen i ca. 1-1 ½ timer. Steketiden er den samme uansett hvor mye den veier.

Om det er lite vann i langpanna underveis i stekingen kan du fylle på litt mer. Sjekk gjerne hver halvtime for å være sikker.

For å få en sprø og nydelig svor er det også et triks som er veldig kjekt. For noen ganger kan jo svoren bli ferdig på en side, men ikke på den andre. Da ender man jo opp med litt brent svor om man vil få den sprø svoren over hele, men med et lite triks så kan du faktisk få flott svor over hele. Du tar bare aluminiumsfolie over den delen som er ferdig. Da blir ikke svoren ødelagt der den er ferdig og du kan fortsette å steke svoren til den er ferdig overalt. Noe som også er veldig lurt, hvis du ikke har fått sprø svor når tiden er gått. Sett på grillfunksjonen på ovnen, men her er det viktig å følge godt med. For det kan gå ganske fort.

Når ribba er ferdig lar du den stå i 20 minutter FØR du begynner å skjære i den. Dette hjelper å holde ribba saftig og mør.

Jeg håper dette hjalp deg til å lykkes med juleribba.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg