Oppskrift: Ratatouille

Dere kjenner kanskje til filmen, men har du noen gang smakt retten? Vel, nå har du sjansen til å få en oppskrift du selv kan prøve ut. Den smaker utrolig godt, men passer best som en forrett eller som tilbehør til kylling. Jeg hadde aldri prøvd dette før eller noe lignende for den sak skyld. Så jeg var jo litt skeptisk til hvordan det ville smake, men jeg prøvde det allikevel. Og jeg må si at jeg ble veldig positivt overrasket. For når det kommer til disse grønnsakene har jeg vært litt i tvil om jeg skal smake på dem. Jeg gjorde det endelig og jeg er veldig glad for det fordi dem var veldig gode. Så derfor vil jeg dele denne oppskriften videre. Ikke hver redd for å prøve nye ting for det kan bli en ny favoritt.

Dudenne oppskriften passer til 2-4 personer. Det kommer egentlig an på hvordan du bruker den og om du har noe ved siden av.

Du trenger:

1 spiss paprika

½ aubergine

½ squash

1 glass tomatpuré

1 glass vann (bruke glasset til tomatpuréen)

½ løk

4 hvitløksfedd

1ts salt

1ts pepper

1ts koriander

1ts persille

1ss olivenolje

Slik gjør du:

Bland tomatpuré, olivenolje, finhakket løk, finhakket hvitløk, salt, pepper, koriander og persille i en bolle.

Ha det utover i bunnen av en ildfast form.

Kutt aubergine, squash og paprika i syltynne skiver. Her kan det være lurt å ha et rivjern som kutter skivene for deg.

Legg dem i formen en etter en (1 skive av hver slik at du får fine lag). Legg dem litt på skrå slik at det alle fargene vil syns. Da blir retten ekstra fin.

Kutt til bakepapir slik at det akkurat dekker grønnsakene.

Stek den midt i ovnen på 190°c I ca. 45 minutter.

Server gjerne med ost, brød el.

Ratatouille er ganske spennende og en utrolig fin rett. Det krever jo litt tid å lage den, men jeg vil si at det er verdt det. Dessuten er det veldig gøy å lage mat som er litt annerledes.

Ønsker du flere oppskrifter? Da burde du følge med på bloggen. Jeg vil komme med 1 oppskrift hver dag i april. Så det er mye å glede seg til. Jeg jobber for tiden med å finne inspirasjon til spennende og smakfulle oppskrifter. Hvis du vil følge med og ikke gå glipp av noen oppskrifter så kan du følge bloggen på facebook HER.

2 kommentarer
    1. Det ser godt ud 🙂 men jeg må sige, at dette er ikke en rigtig ratatouille, det er en Tian ( grønsager i skiver bagt i et ildfast fad) En ægte ratatouille er en sammenkogt grønsagsret..”.Touiller” på fransk betyder at røre sammen, at blande…😊

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg