Oppskrift: pølsebrød

Jeg håper denne oppskriften på pølsebrød vil være nyttig og spennende for dere lesere. Når jeg satt sammen denne oppskriften så prøvde jeg å lage den slik at baksten ble luftig og deigen lett å jobbe med, noe jeg alltid prøver på når jeg lager mine egne oppskrifter. Derfor håper jeg dere liker denne oppskriften jeg har satt sammen for dere. Del gjerne link til dette innlegget med andre du tror kan ha nytte av denne oppskriften. Og fortell meg gjerne hvis du har prøvd eller skal prøve denne oppskriften. Lykke til!

**Denne oppskriften kan man jo bruke selvom man ikke spiser kjøtt. Da kan man jo bare bruke vegetarpølser.

Du trenger:

2,5dl vann
2ss sukker
0,75dl melk
1pk gjær
2ss smør
1½ts salt
2 egg
1,1L hvetemel

Slik gjør du:

Smelt smør og avkjøl.

Bland varmt vann med sukker slik at det løser seg opp.

Ha i melk slik at det blir ca. 39°c.

Tilsett gjær.

Tilsett alt det andre og bland det godt sammen. Du kan blande det i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Bare pass på at du blander det godt. Kna deigen godt med fingrene hvis du gjør det for hånd.

Sett deigen til heving i 30 minutter.

Så deler du deigen i 12 like deler og triller dem runde.

Når du har gjort det så tar du en og en og gjør slik:

Trykk den flat.

Brett den og dytt ned slik at den holder seg på plass.

Gjør det helt til du har trillet den helt rund, som en pølse.

Så triller du den ut, så stor du ønsker å ha pølsebrødet. 10-15cm. Dette er jo helt opp til hver enkelt. Jeg skulle ha grillpølser så jeg trillet den så lang som ei grillpølse.

Legg dem på et brett med litt mellomrom mellom hver. Ca. 5 cm passer fint.

Pensle med egg og strø på sesamfrø.

La dem heve i 30 minutter.

Stekes midt i ovnen på 200°c i 8-10 minutter.

(Over og undervarme)

Avkjøl på rist, mens du steker/koker pølser.

Tips! Om du skal bake dem og ha dem til senere burde du fryse dem og ta dem opp samme dag du skal bruke de. Da holder dem seg mye bedre.

Denne deigen er veldig lett å jobbe med og resultatet blir fantastisk. Pølsebrødene er luftige og mye bedre enn de man får i butikken.

For flere gode oppskrifter burde du følge bloggen på facebook. Link finner du under her, sammen med link til min youtube og Instagram konto. Det kommer mange spennende og gode oppskrifter fremover, så dette vil du ikke gå glipp av.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

4 kommentarer
    1. Fristende! Men det stemmer at det bare er 3/4 dl med mjøl? Jeg må bare spørre, ikke så god på det her.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg