Om du har fulgt bloggen en stund så har du sikkert sett at jeg har lagd polarbrød før, men disse er litt annerledes. Først og fremst har vi kuttet ut vanlig melk. Jeg bruker ikke melk til verken å drikke, til matlaging eller i bakst. For meg var det et enkelt valg, men om du heller vil bruke vanlig melk så går det selvfølgelig an. Allikevel vil jeg si at baksten blir minst like bra med mandelmelk. Så her kommer min lille vri på oppskriften.
Du trenger:
1pk tørrgjær
2dl glovarmt vann
3dl mandelmelk
2ss smør
½dl mørk sirup
1½ts salt
6dl sammalt hvete finmalt
7dl hvetemel
Slik gjør du:
Ha vann, melk og gjær i en bolle og la det stå i 2 minutter.
Ha i resten av ingrediensene og bland alt godt sammen.
La deigen heve i 30 minutter.
Del deigen i 16 like biter.
Kjevle dem flate (ca. 1 cm tykk).
Lag hull i dem med en gaffel eller noe annet.
La dem heve i 30 minutter.
Stekes midt i ovnen på 250°c i 5-6 minutter.
Avkjøles på rist.
Tips! Om du ønsker at dem skal smake ferskt så legger du dem i fryseren etter å ha avkjølt dem helt. Så tar du kun opp de du trenger til f.eks frokost. Da smaker de aller best.
Om du ikke vil gå glipp av noen oppskrifter så burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her sammen med de andre linkene. Og du vil ikke gå glipp av alt jeg har planlagt for resten av året. Det kommer til å bli mye godt fremover.
Følg meg her:
Facebook(bloggen) Instagram Youtube