Oppskrift: pizzasnurrer m/havre

Jeg har prøvd å lagd pizzasnurrer før for flere år siden, men det gikk ikke så bra. Så når jeg lagde pizzasnurrene sist så ble jeg overrasket over hvor bra de ble og hvor godt de smakte. Derfor bestemte jeg meg for å prøve ut pizzasnurrer med havremel. Jeg har fått helt dilla på bakst med havremel. Det er jo et sunnere alternativ så jeg tenkte det kunne være perfekt til man er fysen på noe, men ikke vil spise sjokolade og iskrem. Og disse er jo veldig fint til matpakken om du har barn eller trenger niste til jobb. Du bare legger dem i frysern etter at de har avkjølt seg også tar du dem opp på morgenen, putter de i matboksen og så har du en utrolig god lunsj som metter.

Du trenger:

4,5dl vann

1ss sukker

1pk gjær

1ts salt

5dl hvetemel

5dl havremel

Slik gjør du:

Ha varmt vann (ca. 40°c) i en bolle.

Ha i sukker og løs det opp i vannet.

Tilsett gjær og la det stå I 2-3 minutter.

Putt alt det tørre oppi og bland det godt sammen.

La deigen hvile i 30 minutter.

Strø litt mel på bordet før du kjevler sånn at den ikke setter seg fast.

Kjevle den ut, smør på pizzasaus og ha på ost og pepperoni (eller noe annet du liker).

Rull den sammen og del den i passe store biter.

Legg dem på et stekebrett med bakepapir. 4×3 er passe mellomrom.

Dytt dem litt flate med håndflaten og sett dem til heving i 20 minutter.

Stekes midt i ovnen på 200°c i 12 minutter.

Avkjøl dem helt før du eventuelt fryser dem.

Jeg doblet denne porsjonen og fikk 30 stk, men jeg tenkte jeg allikevel skulle legge ut enkel porsjon. Om du dobler den lønner det seg å dele deigen i 2 før du kjegler ut. Da er det mye lettere å jobbe med.

Og sånn lager du pizzasnurrer med havremel. Enkel og utrolig god frokost/lunsj eller når du måtte ønske å spise den. Kanskje det er noe du kan spise når du ser på film og har lyst på noe ekstra godt. Uansett når og hvor du spiser dem så håper jeg de faller i smak.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg