Oppskrift: pizzabriks

Dette er min absolutt favoritt å lage om jeg har lyst på noe godt til filmen eller er sulten midt på natta. Ja, jeg elsker å bake disse om natten. De er så enkle og tar faktisk ikke så lang tid å lage heller (utenom heving). Så dette er perfekt snacks for dere som blir sultne, men ikke har lyst på noe. Jeg lover deg at disse vil du elske!

Du trenger:

3dl vann

1pk tørrgjær

1ts salt

7dl hvetemel

Slik gjør du:

Ha lunkent vann (ca. 40°c) i en bolle og tilsett gjær.

La det stå til all gjæren har gått ned i vannet.

Ha oppi resten av ingrediensene og bland det godt sammen.

La deigen heve i 20 minutter.

Del dem i små deigklumper (ca. 75-80g) og dytt dem ut på en stekeplate med bakepapir. Du kan selvsagt kjevle dem om du heller vil det, men jeg syns det er enklere å bare dytte dem flate og avlange med hendene mine.

Husk å ha litt mellomrom mellom hver briks sånn at du ikke ender opp med en stor pizzabriks etter steking.

Legg på osteskiver eller revet ost. Jeg pleier å bruke 2 skiver som legges ved siden av hverandre.

Dryss over pizzakrydder, havsalt og paprikakrydder.

Stekes midt i ovnen på 200°c i 8-10 minutter ELLER du kan sette dem inn i ovnen med en gang, skru på ovnen og la dem stå til ovnen har varmet seg opp. Jeg pleier å gjøre det siste og de blir helt nydelige. Også bruker man mindre strøm.

Så er det bare å nyte dem mens de er varme. De er gode kalde også, men aller best varme.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

6 kommentarer
      1. Det er ikke godt å si. Kommer jo an på hvor tynne, store man lager dem. Jeg pleier bare å kaste oppi ingredienser uten å måle og da får jeg ca. 10-12 stk. 😛

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg