Oppskrift: pitabrød

Noe jeg virkelig har hatt lyst til å lage er pitabrød. Listen er egentlig ganske lang, men det var ikke vanskelig å velge akkurat denne fordi det er noe som er annerledes, spennende og utrolig godt. Også er det jo så billig å lage. Du trenger bare noen få ingredienser som de aller fleste har i skapet. Så dette var overraskende enkelt og billig å lage. Om du har lyst til å bake dette så får du oppskriften under her.

Denne oppskriften gir 10 små eller 6 store pitabrød.

Du trenger:

1pk gjær

1ts salt

7-7,5dl hvetemel

3,5dl vann

Slik gjør du:

Ha lunkent vann og gjær i en bolle.

Tilsett 2dl hvetemel og salt.

Bland godt.

Tilsett mer hvetemel helt til deigen slipper bollen.

Elte den en stund (mellom 5 til 8 minutter).

Del deigen i 6 eller 10 (kommer an på hvor store du vil ha dem).

Trill dem runde.

Kjevle dem flate, 3-5 cm tykke.

Legg dem på et stekebrett med bakepapir.

La de heve i 30-40 minutter

stekes midt i ovnen på 220°c i 7-10 minutter.

De skal kun steke frem til de blåser opp.

Lagres opp til 2 dager, godt innpakket eller i frysern i inntil 3 uker.

Disse må du bare prøve. Om du liker pitabrød, enten du fyller det eller har det ved siden av gryterett så er dette så utrolig godt. De smaker bedre enn de i butikken, men hva hjemmelagd gjør ikke det? Jeg må bare si at dette er noe jeg kommer til å lage flere ganger. Et mye bedre alternativ til f.eks taco. Ja, disse ble  jeg så utrolig fornøyd med og jeg håper også du blir det om du velger å prøve ut oppskriften min.

Følg bloggen på facebook HER

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg