Oppskrift: Pepperkaker

Skal jeg være helt ærlig så viste jeg ikke om jeg skulle lage pepperkakedeig. Jeg tenkte jeg kanskje kunne kjøpe deig, men så ville jeg kjøpe pepperkaker også fikk jeg en idè om at jeg skulle lage noen hjerter til å henge opp i vinduet. Til slutt ble jeg enig med meg selv og lagde pepperkakedeigen fra bunnen av. Jeg er så glad jeg gjorde det fordi nå har jeg en oppskrift jeg kan dele med dere. Også er det mye koseligere å lage ting fra bunnen av. Jeg hadde det veldig moro med å lage deigen, stikke ut figurer og steke pepperkakene. Og her har dere en pepperkakedeig oppskrift sånn at dere også kan lage noen gode pepperkaker.

Du trenger:

300g margarin
300g sukker
3dl mørk sirup
1/2ts malt nellik
2ts malt ingefær
2ts pepper (strøkne)
2ts malt kanel
2 egg
4ts natron
900g hvetemel

Slik gjør du:

Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er smeltet. Tilsett nellik, pepper og kanel, og rør godt sammen.

Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen. Rør inn egg.

Ha i natron og hvetemel. Rør alt sammen til en jevn deig. Deigen skal være ganske myk og klissete. Den vil bli mye hardere når den blir kald.

Dryss litt hvetemel på topp og dekk til med plastfolie. Sett deigen kaldt i noen timer, gjerne over natten.

Når du skal begynne å kjevle ut deigen så skjærer du av et lite stykke og setter resten kaldt. elt deigen til den er litt som plastelina (konsistensen). Så kjevler du ut deigen, trykker ut med former og legger de over på et brett med bakepapir.

Om deigen blir for varm kan du legge den tilbake i bollen og ta en ny klump med deig.

Stekes på 175c i ca. 10 minutter. Avkjøl pepperkakene på ei rist før du kan legge dem i en kakeboks.

**Pynting av pepperkaker kommer i et eget innlegg en annen dag.

Det vil komme flere innlegg om pepperkaker, men litt annerledes enn dette. Jeg har nemlig lagd noe veldig stilig. Den trenger bare å pyntes.  Så her blir det mye spennende idèer til pepperkakerdeig. For man kan jo lage så mye mer enn bare noen små figurer. Det er bare å glede seg til all inspirasjonen for jeg hadde mange kreative idèer lenge før jeg begynte på pepperkakedeigen. I tillegg kommer det en oppskrift på glasuren jeg kommer til å bruke.

Skal du lage pepperkaker til jul?

Om du ikke vil gå glipp av noen oppskrifter eller vil se etter oppskrifter fra ukene før så kan du følge bloggen på facebook HER. Der ligger alle linkene til oppskriftene og nye kommer. Det er bare å glede seg.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg