Oppskrift: ostebaguetter

Disse baguettene ble veldig store så jeg forklarer dere hvordan dere kan få de bedre. Dette er første gangen jeg har lagd noe etter å ha vært syk så jeg ble litt sliten på slutten og lagde bare 3 store baguetter, men siden de smakte utrolig godt så ville jeg fortsatt dele oppskriften min med dere. Jeg gikk i utgangspunktet ut i fra disse ostebaguettene man får kjøpt i butikken, men så var det ikke nok plass på brettet og jeg orket desverre ikke å rote med et brett til. Så det som skulle vært 6 baguetter ble 3 loff, men de smaker jo like godt uansett. De ser bare ikke like fine ut som det jeg hadde tenkt ut i hodet. Kanskje dere får noen enda finere som dere kan vise meg på facebooksiden til bloggen. Her er hvertfall oppskriften.

Du trenger:

3 cup vann (ca. 40°c)

1ss sukker

1pk gjær

2ss olivenolje

3½ts salt

2L hvetemel

2dl ost

Slik gjør du:

Ha vann og sukker i en bolle og bland ut sukkeret før du har oppi gjær.

La det stå i noen sekunder før du har oppi resten av ingrediensene, utenom ost.

Bland det godt sammen til deigen slipper bollen.

Ha i revet ost og bland det godt inn i deigen.

La deigen hvile i 30 minutter-1t til deigen er dobbelt så stor.

Del den i 6-8 deler (kommer an på hvor stor baguetter du ønsker å lage).

Ha ost på toppen og la dem stå til heving i 15-20 minutter til.

Stekes på 190°c i 20-25 minutter.

Del de og fyll dem med f.eks ost og skinke. Perfekt hvis du vil ha med noe godt på skogstur eller vil ha en nydelig frokost sammen med familien. Kanskje du vil ha en ekstra god lunsj på jobb. Uansett hvor og når så passer disse perfekt.

Jeg håper dere syntes denne oppskriften var spennende og at dere ønsker å lage denne dere også. De var hvertfall utrolig gode og jeg koste meg masse.

Om du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter kan du følge bloggen på facebook HER.

6 kommentarer

Siste innlegg