Oppskrift: Nydelig formloff

Denne oppskriften er egentlig noe som heter Amish milk bread, men jeg velger å kalle det loff siden det er egentlig så å si det dette er. Jeg har hatt denne i listen min på Pintrest en god stund, men det var først nå jeg fikk prøvd den ut. Og det må jeg si var ganske gøy. De ble så utrolig flotte og med denne oppskriften kan du ikke gjøre feil. Så nydelig loff som blir stor og luftig. Absolutt verdt å prøve om du ønsker en oppskrift på loff som ikke sprekker opp eller smuler og som smaker fantastisk. Derfor kommer oppskriften her.

Denne oppskriften gir 2 stk.

Du trenger:

2,5dl vann

2,5dl melk

2dl sukker

1pk tørrgjær

1½ts salt

½dl olje

1,2L hvetemel

Slik gjør du:

Varm opp melk og vann til ca. 40°c og ha det i en bolle sammen med sukkeret.

Løs opp sukkeret før du har gjær oppi og lar det stå i 5 minutter. (Ja, du kan også bruke fersk gjær om du heller vil det. Da trenger du ikke la det stå, men kun få løst det opp i væsken.)

Ha i 1dl hvetemel og bland det sammen før du har oppi olje og salt.

Tilsett litt og litt hvetemel til du har en jevn deig som ikke klistrer seg til bollen.

Elt til den er elastisk. Du kan gjøre dette for hånd eller i en kjøkkenmaskin. Det vil bare kreve litt ekstra krefter å gjøre det for hånd, men klarer jeg det så klarer de fleste det.

Når deigen er eltet ferdig smører du bollen med olje og legger deigen oppi. Pensle også deigen med olje før du legger den til heving i 1 time med et fuktig håndkle over.

Del deigen i 2 og forme dem til brød.

Legg dem så i hver sin brødform og pensle med flytende smør.

La dem etterheve i ca. 30 minutter før du steker dem midt i ovnen på 175°c i 30 minutter.

Vipp dem ut av formene og la den avkjøles.

Og så er det bare å nyte en helt fantastisk loff. Utrolig enkelt å lage og veldig godt. Dette må dere bare prøve. Jeg kan ikke tro at jeg ikke har lagd disse før nå. Nå vet jeg hvertfall hvilken oppskrift jeg skal bruke om jeg har lyst på loff. Denne må jo være helt perfekt til gryteretter og supper. Ja, kanskje til og med til reker. Om du ønsker flere flotte oppskrifter så ikke glem å følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Og fortell meg gjerne om du ønsker å lage denne. Kom gjerne med bilde når du har lagd den. Det er alltid så koselig å se deres resultat.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

8 kommentarer
      1. Første gang jeg baket denne loffen ,fulgte jeg oppskriften. Skulle ha loff til reker. Etter min smak var det altfor mye sukker i deigen, kjentes ut som om vi spiste søte boller til rekene. Har laget den flere ganger seinere,men med bare 1 ss sukker i. Da ble den kjempegod!

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg