Oppskrift: Nutellastjerne

Denne er bare himmelsk. Jeg anbefaler deg å prøve ut denne. Den er også mye enklere å lage enn den ser ut som. Så hvis du kunne tenke deg å prøve denne så ligger oppskriften under her. Jeg har også prøvd å skrive en så detaljert fremgangsmåte som mulig slik at alle skal klare å lage den. Håper det hjelper.

Du trenger:

1pk gjær

½dl varmt vann

1½dl varm melk

1 egg

¼dl smør

½dl sukker

1ts salt

9dl hvetemel

Slik gjør du:

Ha varmt vann(40°c) og gjær i en bolle.

Tilsett melk, egg, smør, sukker og salt.

Ta 8dl av melet oppi og bland det godt sammen. Tilsett mer mel om du trenger det eller bruk resten til du skal kjevle ut deigen.

Kna deigen gdot på en melete overflate.

Smør bollen med olje og legg deigen oppi. Snu deigen slik at oljen kommer over hele deigen.

La deigen stå til heveing på benken i ca. 1 time.

Del deigen i 4 like store deler og kjevle hver av dem til sirkler.

Legg en på en stekeplate med bakepapir.

Smør med nutella, men ikke helt ut i kantene. La det være ca. en tommelbredde igjen.

Legg på neste og gjør nøyaktig det samme.

Og så en gang til.

Legg så på siste deigsirkel og klem alle lagene sammen på kanten.

Så legger du et lokk (jeg brukte lokket til nutellaboksen) i midten av deigen.

Lag snitt inn mot midten 16 ganger, men pass på at alle delene er like store. Mitt beste triks her er å begynne med en side og så kutte ovenfor denne. Da har du delt i 2. Så gjør du det samme på tvers av disse. Så har du delt i 4. Så er det bare å dele i midten av de fire osv. helt til du har 16 deler. Pass på at du ikke kutter dem helt over. Det er derfor du legger et lokk i midten. Der lokket ligger skal du ikke kutte. Og da vil det se ca. sånn her ut:

Så tar du 2 av disse bitene og vrir dem mot hverandre, for å få denne vrengte formen.

Ta endene på disse to og press dem sammen slik at du får den spisse formen til en stjerne.

Dette gjør du med alle sammen slik at du ender opp med 8 slike stjernespisser.

Da skal det se ca. sånn her ut:

Dekk til med et håndkle og la den stå og heve i 30 minutter.

Pensle med et sammenvispet egg.

Stek stjerna på 190°c i 18-22 minutter midt i ovnen. Den skal være gylden brun i fargen.

Så er det bare å nyte en utrolig god gjærbakst som passer perfekt til førjulstiden og helt til romjul. Ja, egentlig hele året rundt, men perfekt nå. Og hvis du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter kan du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Det vil komme masse spennende og godt fremover så det er bare å følge med og glede seg. Og hvis du elsker julen like mye som meg så burde du sjekke ut youtubekanalen min som du også finner link til under her. Der vil det kommer masse innhold til julen. Ikke glem å abonnere og klikke på bjella for å få varsel om neste video. Trykk HER for å se gårsdagens video der vi pakker ut alle varene fra juleshopping.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

4 kommentarer
    1. For en nydelig bakst ❤️ Har så lyst å prøve. Men lurer på om smøret skal være mykt eller smeltet? 🤗

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg