Oppskrift: Lussekatter

Og jeg er i gang igjen. Nå har jeg bakt lussekatter og det er noe av det beste jeg vet. Jeg husker jeg alltid gledet meg til Lucia på skolen fordi da kom dem og delte ut lussekatter til alle sammen. Det var kjempe koselig og de var alltid så gode. Så jeg tenkte at nå som vi faktisk har plass i frysern så skal jeg lage lussekatter i år.

**Denne oppskriften inneholder 0,25g safran og i en pose er det 0,5g så man kan jo doble oppskriften om man ønsker det.

Du trenger:

0,25g safran
150g sukker
850g hvetemel
1ts kardemomme
1 pk fersk gjær
1 egg
5dl melk
150g margarin

Slik gjør du:

Bland nesten alle ingrediensene utenom margarin i en bolle. Bruk kjøkkenmaskin med eltekrok. La den gå på lav hastighet i 10 minutter. Tilsett margarin i terninger når maskinen fortsatt går. La maskinen gå videre til deigen er jevn og fin. Sett så deigen til heving med et fuktig håndkle over bollen. La den stå i 2 timer. Rull tynne pølser og la S’er. Pensle med egg og legg rosiner som pynt på toppen (som vist på bildet). Etterhev med håndkle over i 1 time. Stekes på 225c i 10-12 minutter. Nytes ferske eller fryses så fort de er avkjølte for å holde den gode dem ferske og gode. Ta ut de du skal ha og la dem tine i kjøleskapet eller på benken. Håper det smaker.

Når lussekattene var ferdige så var det én ting som manglet og det var gulfargen. Det kan være at det blir bedre med en kjøkkenmaskin, men jeg skal hvertfall lage en runde med gurkemeie også fordi gulfargen er jo halve lussekatten.

Disse ble jo kjempe gode og luftige. Jeg spiste nettopp 2 stykker. Så det eneste jeg faktisk savner er fargen. Søte ble dem uansett. Så om du vil ha noen veldig gode lussekatter i år så er denne oppskriften super. Og hvis du vil ha gulfargen sånn som meg så kan du bare bytte til gurkemeie. For selvom de ikke ble gule med safran så er det utrolig hva gurkemeie gjør. Resten av oppskriften er egentlig helt perfekt og jeg gleder meg til å se hvordan det blir når jeg bytter ut safran med gurkemeie. Jeg må bare få kjøpt det først. Når jeg har fått lagd det så skal dere få se.

Da kan dere følge bloggen på facebook HER om dere ikke vil gå glipp av det og mye annet godt som kommer.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg