Oppskrift: Lussekatter

Nå er det ikke lenge igjen til Lucia og da må jo lussekattene bakes. Jeg syns hvertfall det er skikkelig koselig med lussekatter og baker dem hvert år. I år hadde jeg lyst til å prøve noe nytt og lagde dem derfor litt annerledes i år, men selvfølgelig ble det noen tradisjonelle også. Her får du både oppskriften og fremgangsmåten på hvordan jeg lagde disse nydelige lussekattene.

Du trenger:

1pk gjær

5dl melk (jeg brukte mandelmelk)

1ss gurkemeie

1,5dl sukker

1ts salt

150g smør

15dl hvetemel

Slik gjør du:

Varm melk til ca. 40°c.

Ha oppi sukker og rør det helt ut i melken, før du tilsetter gjær.

Tilsett salt, gurkemeie og ⅓ av hvetemelet.

Del smøret i terninger og bland alt sammen, mens du har oppi litt og litt mer hvetemel helt til du har en jevn og fin deig.

La deigen heve i ca. 1 time.

Rull deigen til en tykk pølse og del den i små stykker.

Rull 2 av dem til tynne pølser på ca. pekefinger størrelse. For å gjøre det enklest mulig legger jeg ved bilder for hvordan du kan lage de nydelige lussekattene jeg har lagd i år.

Som dere ser over så ville dette vært litt vrient å prøve og forklare uten bilder, men i praksis er det faktisk veldig lett. Også blir dem jo utrolig flotte.

Forvarm ovnen på 200°c og stek 4 stk pr. brett. Husk bakepapir på stekeplaten.

Stek dem i midten i ovnen i ca. 10 minutter. De er ferdige når de har en gylden brunfarge.

Avkjøl dem på rist og spis de med en gang. Du kan selvfølgelig også ha dem i frysern frem til de skal spises.

Og hvis du vil se mer julerelatert innhold burde du klikke deg inn på linken under som heter Youtube. Der finner du bl.a en video av alt jeg har bakt (del 2 kommer også). Det er også mye annet fint som vil vekke julestemningen i deg.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer
    1. De der ser gode ut, spiste slike her om dagen. Håper du har det bra. Kjipt at din samboer er syk. Håper han blir fort bra. God bedring til han. Starta på gaven i dag men har litt igjen. Nå er det kveld og her blir det pizza. Ha en fin kveld.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg