Oppskrift: luftig pizzabunn

Er du lei av tørr, kompakt eller smakløs pizzabunn? Vel, da har jeg den perfekte oppskriften til deg. Med denne oppskriften vil du få en pizza som smaker godt og ser fantastisk ut. Ser ikke denne pizzaen god ut så vet ikke jeg. Bare pass på å få den tynn i midten og tykk skorpe. Et lite tips her er å bruke hendene i stedenfor kjevle. Dytt den flat i midten og få deigen ut i kantene. Slik lager du en fin skorpe rundt hele uten å måtte brette eller rulle pizzadeigen.

Du trenger:

2,5 dl vann

½pk tørrgjær

½ts sukker

1½ts havsalt

1ts olje

450g hvetemel

Slik gjør du:

Ha 2dl vann, sukker og gjær i en bolle og la det stå i 5 minutter.

Ha 0,5dl og salt i en annen bolle og sett til side.

Ha olivenolje i gjærblandingen og sikt litt og litt hvetemel. Bland det sammen.

Mot slutten tilsetter du vannet med salt og elter godt.

Smør en bolle med litt olje og legg deigen oppi bollen. Pensle toppen av deigen med litt olje, før du setter den til heving i 1 time.

Kjevle ut deigen og ha på det fyllet du ønsker.

La pizzaen stå i 15-30 minutter før steking slik at skorpen blir luftig.

Sett pizzaen midt i ovnen på en forvarmet ovn.

Stek på 200°c i 20 minutter.

Så er det bare å nyte en nydelig pizza med luftig bunn og utrolig god smak.

Og slik lager du min absolutt favoritt pizzabunn hittil. Jeg har aldri vært borti en så god oppskrift, så jeg måtte bare dele den med dere. Den er veldig lett å jobbe med og den er like god etter å ha vært fryst. Det vet jeg fordi jeg lagde flere pizzaer (som dere ser over) og la noe i fryseren. Når vi tinte dem så var de like gode. Så om du ikke spiser hele pizzaen med en gang kan du fryse den uten at den vil bli tørr.

Om du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter så kan du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Der legger jeg ut link til alle mine oppskrifter, kun der. Så mye godt som kommer på bloggen fremover. Oppskrifter på drikke, mat og bakst/kaker. Vil du virkelig gå glipp av så mye?

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

8 kommentarer
      1. Tusen takk. Så koselig å høre 😊❤ Jeg bruker peppes sin pizzasaus. Også har jeg på pesto, mozarella, tomat og skinke. Og en med pepperoni. Går også ann å ha sminke og sopp eller kyllingfilet/biffstrimler og bernaise.

    1. Hei, ved langtidsheving over natta, hvor mye fersk gjær skulle du bruke? Kan jeg bruke den oppskriften for å lage pizzasnurrer?

      1. Jeg har så å si aldri langtidshevet noe så det vet jeg ikke. Jeg har lagd egen oppskrift til pizzasnurrer. Bare søk på Google “Cathrine Ruth pizzasnurrer” så får du den opp. Utrolig god og luftig. Passer perfekt til frysing den også.

    2. Pizzabunner har aldri vært min sterke side 🙈 Denne pizzaen så helt nydelig ut 😍 så krysser fingrene for at oppskriften din gjør at jeg ENDELIG lykkes i en alder av 57 år 😉❤

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg