I dag ble det en skikkelig god, men enkel middag. Det er alltid godt med nakkekotletter. Også tenkte jeg det kunne være greit å begynne med noen litt lettere middager i starten. Det vil komme mange middager som er både mer spennende og fancy, men dette er jo veldig godt det også. Lett å lage og det koster ikke alt for mye. Så her kommer mine tips og oppskrift for en skikkelig god middag.
Du trenger:
2 nakkekoteletter
2ss smør
2ss hvetemel
5dl melk
1/2ts salt
1/2ts pepper
⅓ Hodekål
3 gulrøtter
Slik gjør du:
Stek kotelettene i godt med smør til dem har en gylden brunfarge.
Jeg pleier å ha godt med flytende margarin i pannen, legger kotelettene i smør, krydrer, snur og krydrer andre siden før jeg steker dem godt på hver side. Jeg snur dem ikke før de har en fin brunfarge. Og jeg steker dem kun 1 gang på hver side.
Kutt hodekål i strimler/biter og skrell+kutt gulrøttene i skiver.
Kok grønnsakene og hell av vannet.
Smelt smør og rør inn hvetemel.
Spe med melk og rør godt.
La det småkoke i ca. 5 minutter, frem til sausen er litt tykk.
Ha i salt og pepper.
Putt oppi hodekål og gulrøtter som er kokt og rør det inn i sausen.
La det stå litt til (sånn at grønnsakene trekker til seg litt av smaken) før det er ferdig.
Så er det bare å servere.
Om du ikke får brukt alt så går det helt fint å fryse ned kålstuingen. Når du skal bruke den tilsetter du bare litt melk/vann når du skal varme opp også er den like god.
Følg bloggen på facebook HER for mange flere middagsoppskrifter.
Koteletter er godt. Men smør og margarin er ikke det samme.
Det har jeg heller aldri sagt. Jeg sa bare hva jeg pleier å bruke. Jeg liker margarin best, men mange bruker heller smør.