Oppskrift: Kotelett og kålstuing

I dag ble det en skikkelig god, men enkel middag. Det er alltid godt med nakkekotletter. Også tenkte jeg det kunne være greit å begynne med noen litt lettere middager i starten. Det vil komme mange middager som er både mer spennende og fancy, men dette er jo veldig godt det også. Lett å lage og det koster ikke alt for mye. Så her kommer mine tips og oppskrift for en skikkelig god middag.

Du trenger:

2 nakkekoteletter
2ss smør

2ss hvetemel
5dl melk
1/2ts  salt
1/2ts pepper
⅓ Hodekål
3 gulrøtter

Slik gjør du:

Stek kotelettene i godt med smør til dem har en gylden brunfarge.

Jeg pleier å ha godt med flytende margarin i pannen, legger kotelettene i smør, krydrer, snur og krydrer andre siden før jeg steker dem godt på hver side. Jeg snur dem ikke før de har en fin brunfarge. Og jeg steker dem kun 1 gang på hver side.

Kutt hodekål i strimler/biter og skrell+kutt gulrøttene i skiver.

Kok grønnsakene og hell av vannet.

Smelt smør og rør inn hvetemel.

Spe med melk og rør godt.

La det småkoke i ca. 5 minutter, frem til sausen er litt tykk.

Ha i salt og pepper.

Putt oppi hodekål og gulrøtter som er kokt og rør det inn i sausen.

La det stå litt til (sånn at grønnsakene trekker til seg litt av smaken) før det er ferdig.

Så er det bare å servere.

Om du ikke får brukt alt så går det helt fint å fryse ned kålstuingen. Når du skal bruke den tilsetter du bare litt melk/vann når du skal varme opp også er den like god.

Følg bloggen på facebook HER for mange flere middagsoppskrifter.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg