Oppskrift: Kneip

Denne oppskriften er i hovedsak veldig bra, men jeg hadde en litt for stor brødform så brødet ble litt lite. Det gjør jo ikke deigen noe mindre bra, men jeg vil derfor anbefale å bruke en liten brødform fremfor en stor. Med mindre du har lyst på brødskiver som er veldig små. For denne deigen kan gi utrolig flotte brød om du bare bruker riktig form. Dessverre har ikke jeg noen små brødformer, men det er noe jeg kommer til å skaffe meg. Jeg må bare få penger først. Ellers var smaken på brødet utrolig godt og deigen var lett å jobbe med. Så hvis du vil lage kneip så burde du prøve denne oppskriften. Jeg ville bare forklare hvorfor brødet jeg lagde ikke ble så høyt. Det vil komme flere brød i fremtiden og da vil jeg bruke mindre form sånn at de kan bli høyere. Her får dere hvertfall en veldig god oppskrift på et veldig saftig og godt brød.

Du trenger:

2 ½dl vann(40°c)
2ss sukker
1pk tørrgjær
6,25dl hvetemel
2½dl sammalt rug grovmalt
½dl olivenolje
1ts salt

Slik gjør du:

Ha varmt vann i en bolle sammen med sukker.

La det løse seg opp før du putter i gjær.

Ha i resten av ingrediensene og kna det godt sammen.

ca. 5 minutter for hånd elelr 2-3 minutter med kjøkkenmaskin.

La deigen hvile i 1t (til dobbel størrelse).

Rull den til en pølse som passer akkurat i formen. Den skal dekke hele bunnen så som jeg sa så ble min form litt for stor.

Smør/spray formen før du legger deigen nedi.

Snitt brødet enten 3 på tvers eller 1 over hele.

Etterhev i minimum 30 minutter, men gjerne lengre.

Pensle med egg.

Stekes midt i ovnen på 175°c i 25 minutter.

La brødet avkjøles før du skjærer i det.

Ja, som dere kan se så ble brødet mitt litt lavt, men det har ingenting med oppskriften å gjøre. Så det første jeg skal kjøpe inn er nye, mindre brødformer. For jeg har en god del andre ting jeg har lyst til å bake og da hadde det vært fint med former som faktisk er (i dette tilfellet) små nok. Så hvis du liker å bake så er det veldig kjekt å ha forskjellige størrelser på brødformer og former generelt. Man vet aldri når man trenger det. Jeg hadde et par brødformer før, men de ligger enten i garasjen hos mamma eller så har jeg rett og slett ikke fått dem med meg da jeg flyttet. Uansett hadde de trengt å byttes ut så da er det jo fint at jeg får sjansen til det nå. Så får vi se hvem som har fine former jeg kan bruke.

Dette blir siste oppskriften på baking på en stund, men det vil komme MANGE oppskrifter på middager igjennom hele april. Om du ikke vil gå glipp av alt jeg har planlagt for dere så kan du følge bloggen på facebook HER. Så vil det komme bakeoppskrifter i mai igjen. Fortvil ikke, jeg er absolutt ikke ferdig med å bake eller gi dere noen flotte oppskrifter. Det er bare det at jeg har utfordret meg selv til å kutte ut bl.a bakevarer i hele april, men så kommer jeg tilbake til normalt i mai. For vi må jo ha kake til 17. mai. Også er jeg alt for glad i å bake til å kutte det helt ut. Så ser det jo ut som dere setter pris på en god oppskrift på både rundstykker og kaker. Jeg håper allikevel at mine middagsoppskrifter også vil falle i smak for det har jeg virkelig jobbet hardt for å finne skikkelig gode oppskrifter og inspirasjon til noe nytt dere kan prøve ut.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg