Oppskrift: kanelsnurrbrød

Jeg viste ikke helt hva jeg skulle kalle dette, men uansett hva det heter så er det smaken som teller. Når det kommer til smaken på denne så er den helt fantastisk. Konsistensen er luftig. Den er smakfull, lett å lage og ser jo utrolig flott ut. Om jeg skal lage en kake/bolle med kanelsmør så er dette oppskriften jeg kommer til å bruke. Og siden jeg liker å dele mine beste oppskrifter med dere så skal dere få oppskriften av meg.

Du trenger:

½dl vann

1pk tørrgjær

1½dl melk

1 egg

50g smør i terninger

3ss sukker

1ts salt

8dl hvetemel

Slik gjør du:

Varm opp melk og ha det i en bolle sammen med vann og sukker.

Rør ut sukkeret og avkjøl væsken til ca. 40°c, før du tilsetter gjær.

Ha i resten av ingrediensene og bland det til en jevn deig.

Tips: noe jeg oppdaget da jeg eltet deigen for hånd var at den ble veldig klissete av smøret. Så det jeg gjorde da var å drysse litt og litt hvetemel til den ikke var klissete, men pass på så du ikke tar for mye. 0,5dl skal være nok hvis du trenger noe i det hele tatt. Siden jeg ikke har en kjøkkenmaskin så vet jeg ikke hvordan deigen vil bli i den, men for hånd trengte den litt ekstra. Og da skal deigen være perfekt. Du skal sitte igjen med en luftig og lett deig.

Sett deigen til heving i 1½ time.

Kjevle den ut til en firkant.

Bland smør, kanel og sukker eller ha et tynt lag med smør på før du strør på kanel og sukker. Jeg vil anbefale kanelsmør da.

Rull den sammen til en pølse og kutt den nesten i to (som på bildet under).

Så er det bare å tvinne dem rundt til du sitter igjen med en kanelflette.

Legg den i en brødform.

Tips: kapp av endene slik at den ser penere ut og det er plass i formen. Så kan du legge resten av deigen som små kanelsnurrer på et brett for seg selv. Ikke sett dem sammen fordi kanelsnurrene trenger bare å stekes i 10-12 minutter.

Sett til heving i 15-20 minutter til den er blitt luftig og høy.

Stek den på 175°c i 40 minutter.

Og så er det bare å nyte en helt fantastisk kanelsnurr i brødform. Skal jeg være helt ærlig og skryte litt av meg selv så var dette den aller beste versjonen av kanelsnurr jeg noen gang har smak  full av smak og utrolig luftig. Den ble også veldig fort borte. Så om du ønsker noe godt til helgen eller til du får besøk så er denne absolutt å anbefale.

Ønsker du å følge med for flere oppskrifter som denne så kan du følge bloggen på facebook. Link til den og andre steder på nettet jeg er finner du under her. Enten du vil ha oppskrifter på bloggen, youtubevideoer fra turer eller masse bilder på Instagram. Også håper jeg denne oppskriften falt i smak.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer
    1. Setter du den på nederste rille i steikeovnen Cathrineruth? Synes det er vanskelig å lage kanelboller, men kanelbrød ser litt enklere ut. Dette vil jeg prøve. Jeg pleier nemlig å digge dine oppskrifter. ❤️😍

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg