Oppskrift: innbakte pølser

Dette må være den beste oppskriften jeg har prøvd ut hittil. Den var luftig og smakte så utrolig godt. Så denne anbefaler jeg å bruke neste gang du skal lage innbakte pølse. Her får du hvertfall oppskriften.

Du trenger:

1pk gjær

3,5dl lunkent vann

1ss sukker

1L hvetemel

1ts salt

2ss smør (romtemperert og ikke smeltet)

1 egg

Slik gjør du:

Ha vann (40°c) i en bolle sammen med sukker.

La sukkeret løses opp før du har gjær oppi. Jeg bruker alltid tørrgjær.

Ha resten oppi bollen og bland godt. Pass på at smøret blir helt blandet inn i deigen.

La deigen heve i 1 time.

Så er det på tide å snurre deigen rundt pølsene. Denne gangen brukte jeg skinnfrie kjøttpølser. Da delte jeg dem 1 gang på langs sånn at de ikke ble så tykke. Perfekt størrelse til innbakte pølser. Du kan så klart bruke grillpølser eller wienerpølser.

Når jeg skal lage innbakte pølser så tar jeg ca. en håndfull deig og ruller det til en lang pølse.

Etter det er det bare å surre den rundt pølsa og legge den på et stekebrett med bakepapir.

Pensle dem med et sammenvispet egg og stek dem midt i ovnen på 200°c i ca. 15 minutter. De skal ha en gylden brunfarge når de er ferdige.

Så er det bare å nyte skikkelig gode innbakte pølser.

Et lite tips er å dyppe dem i f.eks ketchup om du ikke syns det er så veldig godt alene. Jeg liker dem veldig godt akkurat som de er, men jeg vet at noen syns det blir for tørt eller kjedelig. Så da er jo dette tipset perfekt for de som gjerne vil ha litt ekstra smak.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg