Oppskrift: Hveteboller

Flere enn meg er nok enig i at hjemmelagde boller er det beste. Og nå har jeg funnet en utrolig god oppskrift som gir saftige boller. Denne oppskriften vil du ikke gå glipp av. Så hvis det frister med boller, burde du prøve denne oppskriften.

Du trenger:

150g margarin

2,5dl melk

2,5dl vann

1 egg

140g sukker

1pk gjær

4ts kardemomme

2ts bakepulver

1,1kg hvetemel

Slik gjør du:

Ha vann (ca. 39°c) og gjær i en bolle.

Ha sukkeret oppi og la stå.

Smelt smør.

Hell melk i smøret.

Pass på at melk-smørblandingen ikke et for varm, før du heller det oppi bollen med det andre.

Ha i resten av ingrediensene og elt deigen i 5 minutter.

Deigen skal være myk og elastisk.

Et godt tips er å ta litt av deilig ut og dra den tynn. Om den går i stykker med en gang så må den eltes mer.

Legg deigen til heving på et lunt sted. La den stå 1t.

Rull ut boller på ca. 75-80g og legg dem på et brett med bakepapir (4×4 stk).

La dem etterheve i 1t.

Pesle med egg.

Stekes midt i ovnen på 200°c i 10 minutter.

Nyt eller frys. Når du tar dem opp fra frysern og dem har tint er det best å ha dem litt i ovnen. Da smaker dem som ferske. Mitt strømsparetips er å sette dem rett inn i ovnen og la dem stå der til ovnen er varm (180°c).

Om du likte denne oppskriften burde du følge med på bloggen på facebook HER for flere oppskrifter. Følg meg på Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Bruker jeg en gammel oppskrift så blir den linket på storyen og lagt på høydepunkter på profilen min. Så det er verdt å sjekke ut.

2 kommentarer
      1. ❤️ Ja, dem var virkelig gode. Nei, jeg har ikke brukt det før selv, men leste i en oppskrift og tenkte jeg skulle teste ut og lage min egen oppskrift. Det ble såå bra. 🥰

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg