Oppskrift: Havrepolarbrød

Jeg har jo allerede lagd én variant av polarbrød og de ble så sinnsykt gode. Derfor tenkte jeg at det kunne være artig å prøve ut andre varianter også. Så jeg prøvde meg på polarbrød med havremel og de ble minst like gode som de første. Om du ikke har fått med deg mitt første forsøk på hjemmelagde polarbrød så buede du sjekke de ut. Bare klikk HER så kommer du til den oppskriften, men nå skal du få oppskriften på polarbrød med havremel.

Du trenger:

3dl melk

2dl varmt vann

1 pk gjær

75g smør

½dl sirup

1½ts salt

5dl havremel

8dl hvetemel

Slik gjør du:

Bland melk og glovarmt vann Slik at det blir ca. 40°c.

Ha gjær oppi væsken og la det stå i noen sekunder.

Ha resten av ingrediensene oppi, utenom smør.

Bland det godt sammen.

Kutt smør i terninger og bland det inn i deigen.

Tips! Om du ikke har en kjøkkenmaskin så kan du bruke flytende melangs og blande inn dette sammen med resten av ingrediensene.

La deigen hvile i 30 minutter.

Del deigen i 16 like deler.

Kjevle de flate (ca. ½-1cm tykke).

Legg dem på stekeplate med bakepapir og lag hull med en gaffel slik som på bildet under.

La de hvile i 30 minutter.

Stekes på 250°c i 5-6 minutter til de er gyldne.

Legg de på rist til avkjøling.

De kan fint fryses om du ønsker å lage en stor porsjon. Smaken er like god uansett.

Så er det bare å nyte noen utrolig gode polarbrød med smak av havre.

For flere oppskrifter følg bloggen på facebook HER.

4 kommentarer
    1. De så utrolig gode ut! Er veldig glad i polarbrød, men har aldri forsøkt å bake de selv. Det skal jeg gjøre nå! Kan jeg bare erstatte havre med hvete, hvis jeg skal lage fine?

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg