Jeg har sett SÅ mange som skriver om havrepannekaker, men jeg har aldri smakt det… Før nå. Og disse må dere bare prøve. De smaker helt fantastisk og er jo så lett å lage. Enten du vil ha en ekstra god frokost, noe godt til middag eller bare kose deg på kvelden så er dette virkelig en oppskrift som er verdt å prøve. Denne oppskriften var opprinnelig med mindre hvetemel og olje i stedenfor smør, men jeg liker ikke olje så godt i pannekaker og den ble alt for rennende med så lite hvetemel. Så jeg lagde noen endringer i oppskriften for å gjøre den perfekt. Det er også mye enklere å lage lapper om røra ikke er for tynn. Og denne røra syns jeg ble perfekt med noen endringer. Kun det beste for dere så klart. Så er har dere en forbedret oppskrift på havrelapper (amerikanske pannekaker).
Du trenger:
1 1/2cup hvetemel
1 cup havremel
50g smør
1ts natron
2ts bakepulver
1ts vaniljesukker
2cup melk
2 egg
3ss brunt sukker
sliks gjør du:
Bland egg, melk, flytende smør (avkjølt eller flytende melange) og brunt sukker med en mixer. Du kan også bruke olje i stedenfor smør om du heller ønsker det.
Bland alt det tørre inn. Jeg brukte først en visp for å få ut alle klumper og så blandet jeg alt med en håndmixer.
Ha i litt smør i stekepannen og stek lapper.
Et lite tips før du steker: ALDRI dytt på lappene for da mister dem luftigheten og kan bli veldig tørre og ikke veldig gode.
Når dem bobler over hele overflaten som på bildet under så er dem ferdig og du kan steke dem litt på den andre siden.
Og så er det bare å nyte havrelapper med det du ønsker å ha på. Jeg liker best blåbærsyltetøy, men det er jo mye annet du kan ha som f.eks ferske bær eller ost. Uansett hva du velger så er jeg sikker på at de vil smake nydelig. Jeg håper hvertfall det og at du er fornøyd med oppskriften. Selv er jeg hvertfall veldig fornøyd og dette er absolutt noe jeg kommer til å lage flere ganger. Det er jo perfekt til å lage dagen før om du ønsker å steke deg til frokost eller kanskje fryse ned til senere. For ja, vaffel og pannekakerøre kan man faktisk fryse ned.
De er også like gode kalde som varme, så dette kan også være perfekt å ha med som turmat. Ja, kanskje til og med i matboksen. Så her finnes det mange alternativer.
Kommer du til å prøve ut denne oppskriften?
Følg meg her:
Det er godt med havrelapper 🙂
Jeg bruker havregryn i pannekaker og vaffelrøre 😀 Blir kjempegodt!
Jeg prøvde havregryn I rundstykker og syns de ble litt harde å tygge. Så jeg ble veldig glad da jeg fant havremel. 🙂 men ja, smak og behag. <3
Ja det er nok smak og behag 🙂 Havremel er bra!
Ja, jeg er veldig glad for at jeg testet ut havremel i bakst fordi det gav god smak og luftig bakst 🙂
Kan man erstatte natron med noe annet…?😊
Natron får lappene til å bli høye og fine, som vil nok tro at det er lurt å ha med om man ønsker å ha høye, flotte lapper. 🙂