Oppskrift: Havrebrød m/honning

Denne oppskriften var jeg veldig spent på. Den var litt utenom det normale og det er jo alltid gøy å prøve ut. Først og fremst må jeg si at denne deigen er utrolig lett å jobbe med og det blir et veldig flott resultat. En myk og luftig deig som er perfekt for å lage et smakfullt brød. Så om du ønsker å prøve ut denne oppskriften så får du den under her.

Du trenger:

7dl hvetemel
1,5dl havremel
1pk tørrgjær
1 ½ts salt
2ss smør
2,5dl melk
0,5dl vann
2ss honning

+ honning og havre til toppen av brødet

Slik gjør du:

Smelt smør og ha oppi melk.

Hell det i en bolle og tilsett vann.

Ha oppi det tørre og bland deigen godt til du har en fin og jevn deig.

tips: Den kan bli litt klissete, men ikke ha i for mye mel for da kan brødet bli tørt. Den  skal være litt myk og luftig, men den skal ikke sitte fast i bollen når du tar den ut.

Smør en bolle med olje og legg deigen til heving i 30-60 minutter. Den skal ha dobbel størrelse.

Rull den til en avlang pølse og putt den i en brødform.

Snitt brødet nå om du ønsker det.

La den heve i 30-60 minutter.

Pensle med honning og strø over havre.

tips: Pass på at honningen er helt rennende sånn at det er lett å smøre på brødet. Du vil ikke ta for hardt i og ha et flatt brød. Du kan eventuelt bruke honning på flaske. Jeg har bare honningen fremme på benken og da er den myk og rennende. Noe du også kan gjøre er å pensle FØR du setter brødet til heving.

Stekes midt i ovnen på 175°c i  40 minutter.

Avkjøl brødet helt før du skjærer i det.

Og slik lager du altså dette fantastiske havrebrødet med honning. Jeg har faktisk aldri brukt honning til å pensle med, men kanskje jeg gjør det igjen en gang.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg