Denne oppskriften var jeg veldig spent på. Den var litt utenom det normale og det er jo alltid gøy å prøve ut. Først og fremst må jeg si at denne deigen er utrolig lett å jobbe med og det blir et veldig flott resultat. En myk og luftig deig som er perfekt for å lage et smakfullt brød. Så om du ønsker å prøve ut denne oppskriften så får du den under her.
Du trenger:
7dl hvetemel
1,5dl havremel
1pk tørrgjær
1 ½ts salt
2ss smør
2,5dl melk
0,5dl vann
2ss honning
+ honning og havre til toppen av brødet
Slik gjør du:
Smelt smør og ha oppi melk.
Hell det i en bolle og tilsett vann.
Ha oppi det tørre og bland deigen godt til du har en fin og jevn deig.
tips: Den kan bli litt klissete, men ikke ha i for mye mel for da kan brødet bli tørt. Den skal være litt myk og luftig, men den skal ikke sitte fast i bollen når du tar den ut.
Smør en bolle med olje og legg deigen til heving i 30-60 minutter. Den skal ha dobbel størrelse.
Rull den til en avlang pølse og putt den i en brødform.
Snitt brødet nå om du ønsker det.
La den heve i 30-60 minutter.
Pensle med honning og strø over havre.
tips: Pass på at honningen er helt rennende sånn at det er lett å smøre på brødet. Du vil ikke ta for hardt i og ha et flatt brød. Du kan eventuelt bruke honning på flaske. Jeg har bare honningen fremme på benken og da er den myk og rennende. Noe du også kan gjøre er å pensle FØR du setter brødet til heving.
Stekes midt i ovnen på 175°c i 40 minutter.
Avkjøl brødet helt før du skjærer i det.
Og slik lager du altså dette fantastiske havrebrødet med honning. Jeg har faktisk aldri brukt honning til å pensle med, men kanskje jeg gjør det igjen en gang.
Følg meg her:
Facebook(bloggen) Instagram Youtube