Oppskrift: Hamburgerbrød

Jeg syns jo det er veldig gøy å bake så jeg tenkte jeg kunne lage hamburgerbrødene i stedenfor å kjøpe dem ferdig. Hjemmelagd er jo alltid best. Så i dag ventet jeg med å poste lørdagens bakst frem til nå fordi jeg skulle ha det til middagen i dag (selvom dere fikk en liten oppskrift på ovnsbakte poteter tidligere i dag). Og på mandag kommer oppskrift for både hamburger og tilbehør, men akkurat nå tenkte jeg vi kunne fokusere på hamburgerbrødet. Så hvis du kunne tenkt deg å bake hamburgerbrødene selv så anbefaler jeg deg å bruke denne oppskriften som jeg har lagd selv (som alle andre oppskrifter her inne). Jeg ble veldig fornøyd med resultatet og de smakte veldig godt, så her får dere oppskriften sånn at dere også kan bake hamburgerbrød om dere har lyst til det.

Før vi starter så må jeg bare si at dette er en av de beste deigen jeg har jobbet med, så jeg håper virkelig dere blir like fornøyd med denne oppskriften som jeg ble.

Du trenger:

1pk gjær
1dl melk
2dl vann
500g hvetemel
1ts salt
2ts sukker
75g flytende melange
1 egg

+ 1 egg og sesamfrø til pynt

Slik gjør du:

Hell gjær, vann og melk (bland melken med varmt vann så du får lunken væske).

Ha i hvetemel, smør, egg, sukker og salt og bland det godt.

Jeg har ikke kjøkkenmaskin så jeg har bare eltet deigen for hånd en liten stund. Du trenger ikke elte den lenge så dette går fint an å gjøre for hånd om heller ikke du har en kjøkkenmaskin.

Dryss litt mel over og sett den til heving under et håndkle eller plastfolie.

La den heve i 30 minutter før du deler den i 8 like biter, triller dem og klemmer dem flate. Sett dem på en langpanne, ikke stekeplate.

Så pensle jeg dem med et sammenvispet egg og drysse på sesamfrø, før jeg setter den til heving igjen. Da slipper man at dem kanskje faller sammen igjen. Når du skal sette dem til heving er det best å legge en stekeplate over, siden et håndkle kan ødelegge for deg etter at du har tatt på sesamfrø.

La den heve i 30 minutter til før du steker dem på 220°c midt i ovnen i ca. 6-8 minutter.

Så er det bare å nyte en saftig hamburger med de nystekte hamburgerbrødene.

Ikke glem at jeg vil ha minimum en ny oppskrift ute på bloggen hver dag i hele april. Du vil ikke gå glipp av dette. Jeg planlegger alle middagsoppskriftene ut hele måneden og jeg får helt vann i munnen av å tenke på hvor bra dette kommer til å bli.

Om du vil få med deg oppskriften på hjemmelagd hamburger og tilbehør så følg bloggen på facebook HER. Da går du ikke glipp av det.

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg