Oppskrift: Halvgrove Knekkebrød

I denne oppskriften er det 2 sett med ingredienslister. Husk å lese oppskriften nøye FØR du begynner å lage disse knekkebrødene. For det krever å ha tunga rett i munnen når du leser her. Jeg er helt sikker på at du kommer til å klare denne oppskriften helt fint. Og se på det flotte resultatet som denne oppskriften gir.

Du trenger:

Steg 1

1pk gjær

150g vann

100g sammalt rug grovmalt

50g havremel

Steg 2

125g sammalt rugmel grovmalt

50g havremel

1ts salt

1ss olivenolje

85g vann

Slik gjør du:

Bland alt fra Steg 1 i en bolle og dekk bollen med plastfolie. La den stå i 16t på kjøkkenbenken.

Bland alt i Steg 2 sammen med Steg 1.

La deigen hvile i 1 time.

Del deigen i 8 deler og rull dem til baller.

La dem få hvile i 5 minutter før du fortsetter.

Form hver ball til 5mm knekkebrød.

Legg dem på et stekebrett med bakepapir.

Tips: Om du syns det er vanskelig å bære dem fra benken til brettet, kan du forme dem oppå brettet også.

Stikk små hull med en gaffel eller lignende.

La dem hvile på brettet i 1 time.

Varm opp ovnen til 210°c og stek dem midt i ovnen i 20 minutter.

Avkjøl på rist.

Oppbevares som vanlige knekkebrød.

Og slik lager du altså dine egne knekkebrød. Om du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Da går du hvertfall ikke glipp av noen av de gode oppskriftene på bloggen. Enten det er mat, drikke eller bakst. Og det kommer ganske mange oppskrifter fremover hver eneste uke.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg