Oppskrift: Halvgrove horn

Ønsker du å få luftig bakst som ikke får store luftlommer i seg? Vel, da har jeg den perfekte oppskriften til deg her. For denne gir den helt sinnsykt gode horn som ikke er kompakte eller tørre. I mine øyne er dette den perfekte oppskriften om du skal lage horn. Og bare se på bilde under. Hvis ikke disse frister så vet ikke jeg hva som gjør det.

Du trenger:

3dl vann

100g smør

1pk tørrgjær

2ts sukker

1ts salt

200g sammalt hvete finmalt

50g sammalt rug grovmalt

250g hvetemel (50g ekstra hvis deigen blir litt for løs)

Slik gjør du:

Ha varmt vann (ca. 40°c) i en bolle og tilsette sukker.

Når du har oppløst sukkeret i vannet kan du helle oppi tørrgjær og la det stå i 1-2 minutter.

Ha resten av ingrediensene oppi og bland det godt. Pass på at smøret har blandet seg godt inn og ikke ligger i klumper. Da er deigen ferdig eltet.

La deigen heve i 30-45 minutter.

Kjevle deigen til en runding. Har du ikke så stor plass kan du også kjevle den til en avlang firkant.

Bruk et pizzahjul og kutt trekanter.

Rull hver trekant fra den bredeste enden til tuppen. Husk alltid å legge tuppen under slik at den ikke går opp. Og et lite tips er å ikke rulle dem så hardt. Da får du luftig og fine horn.

Etterhev i max 30 minutter.

Pensle med et sammenvispet egg.

Stek midt i ovnen på 200°c i 15 minutter.

Og slik får du altså nydelige horn til matpakka, helgefrokosten eller hva det måtte være. Perfekt å slenge i frysern om du bor alene og bare trenger 1 om dagen. Jeg måtte jo selvfølgelig smake og de var utrolig gode.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

1 kommentar

Siste innlegg