Oppskrift: grovt sandwichbrød

Noe jeg er veldig glad i og som jeg kanskje spiser litt mye av, er sandwichbrød. Da mener jeg den sorten som er som loff. Så jeg begynte å tenke og lete etter en oppskrift jeg kan bruke til toast, men som ikke er like usunt som loff. Det var da jeg kom over denne oppskriften, med noen små endringer så klart. Er du like glad i toast som meg eller bare vil ha et skikkelig godt brød? Vel, da finner du oppskriften under her.

Du trenger:

1pk tørrgjær

4dl vann

1ss honning

½dl melk

2ss olje

1 egg

2ts salt

3dl sammalt hvete finmalt

4dl hvetemel

3dl sammalt rugmel finmalt

1dl linfrø

Slik gjør du:

Ha vann og melk i en bolle (væsken må være ca. 40°c)

Tilsett gjær og la det stå til tørrgjæren har sunket ned i bunnen.

Ha resten av ingrediensene oppi bollen og bland godt. Pass på at det ikke ligger noe mel igjen i bunnen av bollen.

Legg deigen til heving i 30 minutter.

Del deigen i 2 like deler og form til brød.

Ha dem i brødformer som er smurt/sprayet.

Sett dem til heving i 20-30 minutter sånn at de blir høye og fine.

Pensle med honning eller egg.

Stek brødene på rist i midten av ovnen på 200°c i 20-25 minutter, til de er gylden brune.

Avkjøl 5 minutter i formen og avkjøl helt på rist. De Stekes ferdig inni selv når du har tatt de ut av ovnen  så det er viktig å ikke skjære i dem før de er helt kalde.

Om du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Vil du se mer fra meg kan du følge meg på Instagram og youtube. Linker til de ligger også under her. Mye spennende å følge med på.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg