Noe jeg er veldig glad i og som jeg kanskje spiser litt mye av, er sandwichbrød. Da mener jeg den sorten som er som loff. Så jeg begynte å tenke og lete etter en oppskrift jeg kan bruke til toast, men som ikke er like usunt som loff. Det var da jeg kom over denne oppskriften, med noen små endringer så klart. Er du like glad i toast som meg eller bare vil ha et skikkelig godt brød? Vel, da finner du oppskriften under her.
Du trenger:
1pk tørrgjær
4dl vann
1ss honning
½dl melk
2ss olje
1 egg
2ts salt
3dl sammalt hvete finmalt
4dl hvetemel
3dl sammalt rugmel finmalt
1dl linfrø
Slik gjør du:
Ha vann og melk i en bolle (væsken må være ca. 40°c)
Tilsett gjær og la det stå til tørrgjæren har sunket ned i bunnen.
Ha resten av ingrediensene oppi bollen og bland godt. Pass på at det ikke ligger noe mel igjen i bunnen av bollen.
Legg deigen til heving i 30 minutter.
Del deigen i 2 like deler og form til brød.
Ha dem i brødformer som er smurt/sprayet.
Sett dem til heving i 20-30 minutter sånn at de blir høye og fine.
Pensle med honning eller egg.
Stek brødene på rist i midten av ovnen på 200°c i 20-25 minutter, til de er gylden brune.
Avkjøl 5 minutter i formen og avkjøl helt på rist. De Stekes ferdig inni selv når du har tatt de ut av ovnen så det er viktig å ikke skjære i dem før de er helt kalde.
Om du ikke vil gå glipp av flere oppskrifter burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Vil du se mer fra meg kan du følge meg på Instagram og youtube. Linker til de ligger også under her. Mye spennende å følge med på.
Følg meg her:
Facebook(bloggen) Instagram Youtube