Oppskrift: grove tekaker

Disse var så luftige og utrolig gode. De var også veldig mektige, så det holdt med 1 slik til frokost for meg. Jeg kommer definitivt til å lage flere av disse. Hvertfall når sommeren kommer og jeg kan gå lange turer. Dette blir jo perfekt turmat! Så her kommer oppskrift dere kan kose dere med.

Du trenger:

1pk tørrgjær

6dl vann

75g smør/2ss olje

2ts salt

2ss sirup

3dl sammalt hvete finmalt

3dl sammalt rugmel finmalt

8-9dl hvetemel

Slik gjør du:

Ha lunkent vann og gjær i en bolle. La det stå i 30 sekunder.

Tilsett resten av ingrediensene, men ha i hvetemel litt etter litt sånn at du ikke har i for mye.

Bland dette godt sammen.

Sett til heving i 30 minutter.

Kjevle ut, men la deigen ha litt tykkelse.

Trykk ut sirkler og legg på bakekledd stekeplate. Jeg hadde 5 stk på platen.

La de heve i 30 minutter.

Pensle med egg sammenvispet egg og gjerne med 1 ss melk i. Er du veganer eller lignende kan dette sløyfes.

Stekes midt i ovnen på 200°c i 10 minutter.

Avkjøl og nyt luftige, grove tekaker med ditt favorittpålegg. Bare Skjær dem opp som et rundstykke og legg pålegg på. Eller du kan legge pålegg i midten og legge den sammen.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg