Oppskrift: Gelègodis

Jeg kom over en helt fantastisk oppskrift jeg bare måtte prøve. Om du ønsker noe helt fantastisk å gi bort i julegave eller bare for å sette frem i julen så er disse absolutt perfekte. Du kan tilsette akkurat de smakene og fargene du ønsker. Dette er virkelig å anbefale om du vil ha noe annerledes å lage til jul. Her har dere hvertfall oppskriften.

Du trenger:
100g gelantinpulver (4pk)
1kg sukker
1 flaske essens (fås kjøpt på bakebutikker på nettet som f.eks Slikkepott)
2ts sitronsyre
Konditorfarge

Slik gjør du:
Løs opp gelantin i kaldt vann. La svelle i 10 minutter. Smelt over vannbad, men ikke la det koke.
Kok opp sukker i 3 dl vann. La koke i 15-20 minutter. Ta kjelen av platen. Rør inn gelantinblandingen. Tilsett sitronsyre.
Om du ønsker å dele opp i mindre porsjoner og lage forskjellige smaker så gjør du det nå.
Tilsett Essens og konditorfarge. Når du deler opp så husk at du har halve flaska om du deler den i 2 osv. sånn at smaken ikke blir for sterk.
Skyll en form med kaldt vann. Hell blandingen i formen. Avkjøl. La den gjerne stå til dagen etter.
Så tas den ut av formen og legges på et bakepapir med sukker.
Skjær eller klipp i biter og vend dem i sukker til bitene er helt dekket.
Oppbevares best med bakepapir mellom lagene.

Så er det egentlig bare å nyte noen utrolig gode, hjemmelagde gelègodteri eller putte dem i cellofanposer og gi det bort til jul. Er det noe jeg syns er veldig koselig så er det å gi/få hjemmelagde julegaver.

* Om du ønsker å lage f.eks hjerter så kan du putte massen i silikonformer. Da blir det en perfekt julegave til kjæresten eller foreldrene dine.

I denne oppskriften hadde jeg tenkt til å dele den i 3, men så hadde jeg ikke noen former som var små nok så jeg fikk bare 2 smaker. Den lilla er blåbær og den rød/rosa er bringebær, men man kan jo bruke akkurat hvilken smak man ønsker. Jeg har en essens til som er banan. Vi får se om jeg klarer å lage en runde til før jul sånn at jeg kan lage en med banan også.

Når det kommer til å lage disse så var det overraskende enkelt egentlig. Etter at den har stivnet helt så var det bare å dra den ut av formen. Den tåler jo utrolig mye så det var ikke noe problem å ta i for å få den ut. Faktisk var det veldig gøy å lage dem og hvis du har lyst på noe godt til jul så er denne oppskriften å anbefale. Disse er egentlig ikke så veldig dyre å lage heller. Så hva venter du på?

Ikke glem å følge bloggen på facebook HER for enda flere oppskrifter på hjemmelagde gaver/julebakst.

8 kommentarer
    1. De er ikke så holdbare at jeg ville satset på å gi de vekk i gave. Sukkeret utenpå smelter, og de blir våte og klissete…

      1. Da gjør du noe veldig galt om det skjer. Når du kjøper slikt i butikken, gjør dem det da? Nei, man må bare vite hvordan man skal oppbevare de riktig. 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg