Oppskrift: Formloff

Har du lyst til å lykkes med en høy og god loff? Vel, da er denne oppskriften for deg. Den er så utrolig god og ser jo helt fantastisk ut, eller hva? Husk å scrolle nedover for oppskriften.

Du får 4 små eller 2 store loff

Du trenger:

1pk tørrgjær

1½dl vann + 6dl vann

3ss sukker

1ss salt

3ss smør (jeg brukte flytende margarin)

2,5L hvetemel

Slik gjør du:

Ha gjær og 1½dl lunkent vann i en bolle og la den stå i 5 minutter.

Tilsett resten av vannet, sukker, salt, smør og 2L hvetemel.

Ha i resten av hvetemelet, litt etter litt til deigen ikke lengre er klissete.

Kna den i 10 minutter. (Evt. i en kjøkkenmaskin)

Ha deigen i en oljesmurt bolle og sett den til heving fra 30 minutter til 1time, til den er dobbelt så stor.

Del deigen i 2 eller 4 avhengig av hvor stor loff du ønsker og hvilken form du bruker.

Form dem til pølser og legg dem i smurte brødformer.

Pensle med 1 egg og 1ss vann (blandet sammen) og dryss valmuefrø eller sesamfrø over.

Snitt loffen slik du ønsker.

Sett dem så til heving i 30 minutter.

Stekes midt i ovnen på 200°c i 30 minutter.

Avkjøles helt før de skjæres i.

Og så har du noen nydelige loff du kan kose deg med. En litt mer normal loff enn jeg delte oppskrift av tidligere. Den var det jo litt delte meninger om fordi det var mye sukker i. Så da måtte jeg jo lage en loff som ikke var så søt i smak, bare utseendet. Håper at de som ikke var så fornøyd med den forrige  er fornøyd med denne oppskriften. Jeg ble hvertfall veldig fornøyd. De ble jo kjempe store og flotte. Disse kan også fryses. De smaker like godt eetterpå. Og det er jo et stort pluss når det kommer til slike oppskrifter.

Om du ikke vil gå glipp av masse gode oppskrifter fremover så burde du følge bloggen på facebook. Linken finner du under her. Kun der vil du få alle oppskriftene. Enten det er mat, drikke eller bakst. Og det kommer mange gode oppskrifter fremover så dette vil du ikke gå glipp av.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg