Oppskrift focaccia

Som jeg lovet dere så kommer oppskriften på focacciaen. Enkel og grei fremgangsmåte. Etterpå vil jeg fortelle litt om hva jeg syns om smaken og hvordan det var å bruke denne oppskriften.

 

GJÆRDEIG

2 l hvetemel
1 l vann
50 g gjær (eller 1 pose tørrgjær)
1 ts sukker
1 ts salt
3 ss olivenolje

TOPPING

1/2 dl olivenolje, extra virgin(ca.)
flaksalt
rosmarin frisk eller tørket

Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olivenolje, salt og sukker. Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en ”tykk grøtaktig” konsistens. Tilsett litt olivenolje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving I 45 minutter eller mer, til dobbel størrelse.

Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt stor langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. La brødet etterheve under plast i minst 30 minutter. Prikk hull i deigen med fingrene. Ha eventuelt litt av oljen på fingeren så slipper du deigkliss på fingrene. Ringle olivenolje over det ferdighevede brødet og dryss over flaksalt og rosmarin.

Stekes på nederste/nest nederste rille i varm stekeovn 225 grader (over- og undervarme) i 30-40 min. Avkjøl på rist.

Brødet kan smaksettes etter ønske, feks med soltørkede tomater og sorte oliven, eller en urteolje. Sjekk gjerne ut ulike varianter her. Brødet egner seg ypperlig å fryse ned. Jeg pleier å fryse ned brødet i stykker tilsvarende ca. 2 porsjoner, lar de tine opp før jeg varmer de 3-5 minutter på 200 grader i varmluftsovnen. Enkelt og utrolig godt!

Det gikk ganske greit å lage focacciaen ut fra denne oppskriften. Det er jo bare å blande sammen og få i formen. Ellers er det mye venting. Det tar jo litt tid å lage focaccia, men det er absolutt verdt det. Jeg anbefaler å prøve denne oppskriften hvis du liker noe smakfullt til suppa eller et ekstra godt smørbrød til lunsj. Focaccia har jo mange bruksområder og er en veldig grei og fin ting å lage. Så har du god tid en dag anbefaler jeg deg å lage og fryse ned til du trenger det.

Når det kommer til smaken var den utrolig god. Det er vel det man kaller vellykket og vel så det. Dette skal bli veldig godt å ha til tomatsuppe.

Det neste jeg har lyst til å lage er ciabatta. Dette har jeg heller aldri lagd hjemme, men jeg lagde det på videregående og de smaker himmelsk når de kommer rett ut fra ovnen, med litt smør på. Så det blir spennende når tid kommer. Nå må vi først få spist en del av focacciaen jeg har lagd. Liten fryser er veldig kjedelig, men kanskje like greit. Eller så hadde jeg vel fylt frysern med alt mulig godt. Kunne fort gått galt med den sunne livsstilen vi prøver på. Nå sier jeg ikke at focaccia er så veldig sunt, men det er hvertfall bedre enn kake og godteri  også er det gøy å kunne ha noe å lage innimellom. Særlig når jeg ikke får sove om natta og jeg er alene.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg