Disse er så utrolig gode og veldig fine å ha med på tur eller ha i matpakka. Myke og luftige tekaker som vil bli en ny favoritt ved frokostbordet. Og vil du ha dem litt grove så finner du oppskrift til det ved å trykke HER.
Du trenger:
1pk tørrgjær
2½dl melk
2½dl vann
2ss melis
2ts salt
1 egg
13dl hvetemel
Slik gjør du:
Ha glovarmt vann sammen med melk og gjær i en bolle. Væsken skal da være lunken.
La det stå til gjæren har sunket ned i væsken.
Tilsett resten av ingrediensene og bland det godt. Kna deigen frem til deigen er jevn og fin.
La deigen hvile i 30 minutter.
Kjevle deigen ut, men ikke for tynn. Du vil at tekakene skal være litt høye. Ca. pekefinger tykkelse er perfekt.
Trykk ut sirkler. Her bruker jeg en bolle og det har fungert veldig godt for meg.
Legg tekakene på et stekebrett med bakepapir og sett til heving i 30 minutter.
Stekes midt i ovnen på 225°c i 8-10 minutter.
Avkjøles helt på rist.
Perfekt å fryse også.
Følg meg her:
Facebook(bloggen) Instagram Youtube