Oppskrift: Fine baguetter

Noe jeg alltid har hatt lyst til å prøve er baguetter og endelig gjorde jeg det. Jeg har sikkert sett på 100 forskjellige oppskrifter, men til slutt prøvde jeg ut denne. Selvfølgelig ble det noen endringer på oppskriften, som vanlig. Disse oppskriftene har en tendens til å bli så klissete eller så er det andre ting jeg bare ønsker å endre på. F.eks valgte jeg å løse opp sukkeret i vann FØR jeg tilsatt noe som helst annet. Det stod ikke i oppskriften. Fungerte det? Vel, du får bare sjekke ut resultatet selv og om det frister finner du oppskriften under her.

Denne oppskriften gir 6 baguetter

Du trenger:

3,5dl Varmt vann
1ss sukker
1pk tørrgjær
1ss olje
2ts salt
1L hvetemel

Slik gjør du:

Sukker løses opp i vannet.

Tilsett gjær og 5dl hvetemel.

La det stå i 5 minutter før du tilsetter olje og salt.

Ha i litt og litt av resten av hvetemel.

Bland deigen til den ikke er klissete, men den skal være myk og luftig.

Eltes med eltekrok i 5 minutter eller for hånd i 8 minutter.

La deigen heve i 1 time.

Del deigen i 3 deler og følg bildene for hvordan du former baguettene

Når du triller baguettene så skal du alltid passe på å forsegle (det vil si å dytte deigen ned slik at den ikke kan rulles ut igjen, som vist på bildet over). Pass på at du også kniper sammen enden også.

Del så hver av disse 3 i to deler sånn at du får 6 baguetter.

Trill den så til ønsket lengde og pass på at den er jevn over hele.

Når jeg triller tar jeg også å lager en fransk tupp på hver side. Mest fordi jeg syns det er fint og det var det jeg hadde mest lyst til å prøve, men det gjør det også litt enklere å få den fin på endene.

Snitt og pensle før du legger den til heving i 15-20 minutter.

Stek baguettene midt i ovnen på 190°c i 20-25 minutter.

La den avkjøles.

Tips: Når du skal servere baguettene setter du dem inn i ovnen igjen i 5-7 minutter. Da vil du få en nydelig, tykk skorpe, men en luftig og fin kjerne. Dette gjør hele forskjellen.

Og så enkelt lager du altså dine egne baguetter, men husk å ha en plate/form til baguetter slik at dem ikke flyter ut. Dette kan du få kjøpt på de fleste bake/kjøkkenbutikker som selger bakeutstyr. Jeg har faktisk sett på dem flere ganger, men jeg kjøpte til slutt min silikonform på Wish.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

11 kommentarer
    1. Hva er forskjellen på å brette de slik, kontra bare rulle de ut? 🤔 Starter du bare i den smale enden og bretter/ruller de oppover?

    2. Tusean takk foroppskrift fine baguettter😊 barne min elsker spise baguetter og god hvis jeg kan bake selv.

    3. Lagde disse i går , kjempegode . Varma en i dag , sprø utapå og myke inni . Blir flere av dem ;)) Gjorde det litt mer tungvint for meg sjøl , delte i 6 biter , men kjevla dem i samme fasong .

    4. Hei! Hva pensler du de med? Og blir de luftige og lette? Prøver å finne en oppskrift som ikke lager så kompakte baguetter. Tenkte å prøve disse i dag😊 hilsen Maike

    5. Hei! Hva pensler du de med? Og blir de luftige og lette? Prøver å finne en oppskrift som ikke lager så kompakte baguetter. Tenkte å prøve disse i dag😊 hilsen Maike

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg