Oppskrift: drops og sukkerstang

Drops er veldig koselig å gi bort. Også kan man gjøre det på så mange forskjellige måter. I dette innlegget skal jeg gi dere en oppskrift, men også noen tips til hvordan du kan lage litt forskjellig drops til å gi bort eller sette frem til gjester. Super gave enten til jul eller bursdag.

Du trenger:

1dl vann

450g sukker

125g druesukker (kan kjøpes på bl.a Panduro)

Ca.1ts Sitronsyre (kjøpes på dagligvarebutikker)

Smak og farge (kan kjøpes på de fleste hobbybutikker)

Matolje

Slik gjør du:

Legg en silikonmatte (som tåler varmen) der du skal arbeide. Pensle med LITT olje (solsikke eller raps).

Du trenger også deigskraper og saks.

begynn med å ha vann, sukker og druesukker oppi en kjele av rustfritt stål (ikke aluminium).

Nå må du også ha et termometer.

La blandingen koke UTEN å røre. Blandingen skal få en temperatur på 162°c. Jo høyere temperaturen blir, jo hardere blir dropsen, så dette er perfekt temperatur. Blir temperaturen for høy så svir du sukkeret. Så holde øye med termometeret.

Når det har nådd 162°c, heller du massen over på silikonmatta.

Strø på sitronsyre. Dette hjelper å få frem smaken du skal tilsette senere. Pensle LITT olje på begge sider av deigskrapene. Dra massen til midten og få blandet sitronsyren godt inn i massen.

Skal du lage sitrondrops eller noe du ønsker å ha syrlig så anbefaler jeg deg å ha ½ ts ekstra sitronsyre i massen. Eple kan også ha ekstra om du ønsker den grønne eplesmaken.

Når du har fått blandet det inn kan du tilsette smak og farge. Du kan dele massen i 2 og lage flere smaker.

1= 10 dråper smak og 7 dråper farge (avhengig av hvor sterk farge du ønsker)

½= 5 dråper smak og 4 dråper farge

Så skal det blandes godt inn i massen.

Husk at du må være rask når du jobber med drops, så det ikke stivner.

Om det setter seg fast i deigskrapene må du pensle dem mer med olje.

Nå er det bare å rulle. Ikke bruk kraft, bare la den trille under hendene dine. Når den begynner å bli lang må du klippe den på midten.

Du kan dra litt for å få dem lengre, men pass på at du holder dem runde.

Trille dem etter hverandre. Til slutt har du mange tynne pølser.

Trill dem helt til dem har kjølt seg helt ned og ikke bøyer seg når du holder dem.

Ta en og en og slå med metallskrape på tuppen på kanten av en ildfast form. Da deler dem seg til små drops.

Dryss over 2-3ts druesukker for at dem ikke skal sette seg fast i hverandre. Bland dette godt slik at drusesukkeret legger seg rundt dropsen.

Da har du ferdig drops.

Men det fins jo andre måter å bruke dropsmassen på. Her kommer noen andre tips til deg som vil prøve ut litt andre ting.

Lyst til å prøve deg på flere farger og vil vite hvordan du kan lage sukkerstenger? Følg med nå.

Her må du ha tunga rett i munnen.

Del massen i 3 like deler.

Den ene skal være hvit (her kan det hende du trenger litt hjelp). For å få drops hvit må du bruke titandioksid. Når du tilsetter dette så stivner massen mye fortere, så du må ha de 2 andre fargene klare FØR denne.

Bland inn farge og smak i de andre først.

Lag den hvite ved å blande inn titandioksid og dra dropsmassen og trykke sammen. Jo lengre du gjør det, jo mer hvit blir den.

Få hjelp av noen andre til å lage dette:

Del hver farge i 2 like deler.

Trill lange pølser og klem dem flate.

Legg 1 av hver farge sammen.

Trill den hvite til en tjukk pølse og legg hver av de med farger på hver side.

Trill det sammen så den blir rund og lang.

Husk at du må klippe og lage tynne pølser, slik som med de andre dropsene.

Her kan du også vri dem slik at dem får vridd mønster. Dette må gjøres mens dem ennå er veldig varme.

Når dem ikke er så varme, men ikke stivner kan du klippe dem opp på 15-20cm for å lage sukkerstenger.

Bøye dem veldig forsiktig ned.

Så skal dem bare ligge utover silikonmatta og ble helt kalde.

Du kan pakke dem oppi små selofanposer og gi bort f.eks.

Lyst til å lage lakrisdrops?

Du trenger:

2ts salmiakkpulver

3-5ts lakrispulver (avhengig av hvor mye smak du ønsker)

7-8 dråper lakrissmak

5-6 dråper svartfarge

Slik gjør du:

Bland inn salmiakkpulver og lakrispulver først.

Bland inn resten når pulveret er blandet godt inn i massen.

Trill som vanlig og lag dropsen.

Trill dem i lakrispulver sånn at dem ikke setter seg fast i hverandre. Og dem smaker så mye bedre med pulveret.

 

Du kan også lage puter av dropsen. Når du har trillet tynne, lange pølser, klipper du dem før dem har stivnet. Men da må du huske å bevege på den ferdige dropsen til dem har blitt kalde. Hvis ikke blir dem flate. Ønsker du dem ennå mer fancy kan du klippe og så snu stang og klippe. Da får du nesten en slags pyramideform.

I år lagde vi 12 poser med drops og la i postkassene til naboene våres. Hva vil du gjøre med dine drops? Vil du gi dem bort eller beholde dem selv?

For flere spennende oppskrifter og mye mer burde du følge bloggen på Facebook HER og Instagram HER for ennå mer spennende innhold. Husk å sjekke storyen min (de små bildene øverst på Instagram) for mye innhold og har du gått glipp av noe så kan du sjekke høydepunktene mine på profilen min.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg