Oppskrift: Ciabatta

Dere aner ikke hvor lenge jeg har hatt lyst til å lage disse. Jeg har lagd ciabatta før, men det var på skolen. Og derfor vet jeg hvor lang tid det tar og alt det der. Så jeg har bare utsatt det og utsatt det, men nå fikk jeg endelig gjort det. Det er jeg veldig glad for fordi det er så godt og egentlig veldig enkelt. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg setter sånne ting på vent når det er så lett å lage. Det må jeg slutte med og bare hoppe i det. Nå har jeg hvertfall gjort det og oppskriften fungerte veldig bra. Så her har dere oppskriften på nydelig ciabatta.

Du trenger:

5dl varmt vann (ca.40°c)

½ts sukker

1pk tørrgjær

9dl hvetemel

1ts salt

Slik gjør du:

Ha varmt vann og sukker i en bolle. Sukkeret må være helt løst opp i vannet før du tilsetter gjær.

Putt hvetemel og salt oppi og bland det sammen. Dette skal stå i 15 minutter før du blander det godt i noen minutter. Den skal blandes til en deig, men den kommer til å være klissete og løs.

La den heve i 1 1/2-2 timer til deigen har blitt 3 ganger større.

Kutt opp firkanter og rull dem i hvetemel, før du legger de på en stekeplate med bakepapir på.

Et lite tips er å ha deigen på bordet med godt med mel under. Prøv også å ikke fikle for mye med deigen. Bare kutt firkanter og løft dem oppi en bolle el. med mel, snu den og legg dem på brettet. Jo mindre du dytter på deigen, jo mer luftig vil ciabatta rundstykkene bli. Jeg liker å bruke en skrape når jeg skal dele opp fordi dem en mye enklere enn f.eks en kniv. Så håper jeg disse små tipsene kan hjelpe dere til å lykkes, for det er jo hele grunnen til at jeg deler oppskrifter og tips på bloggen.

La de etterheve i 1 time, for så å steke de midt i ovnen på 225°c i ovnen i 13-15minutter.

Når jeg gikk på videregående så pleide vi å spise disse når de ennå var varme. Vi hadde bare smør på og spiste dem sånn. Det var så utrolig godt og det er faktisk et av de beste minnene jeg har fra skolen. Vi bare satt rundt bordet på bakeriet og nøyt ciabatta med smør. Et nydelig minne fra skolen som jeg delte med flotte mennesker. Så det er absolutt noe du burde prøve om du ikke har prøvd det før. Lag ciabatta og spis dem med smør, mens de ennå er litt varme. Jeg lover deg at det er så utrolig godt. Eller du kan ha noe skikkelig godt pålegg på, spise dem til suppe/gryte eller bare uten noe som helst. Uansett er dem veldig gode og nå har du jo oppskriften til å prøve det ut.

Og hvis du ikke vil gå glipp av noen oppskrifter så anbefaler jeg deg å følge bloggen på facebook. Linken finner du under her sammen med de andre stedene du kan følge meg. Så håper jeg du sier i fra om du likte oppskriften og har lyst til å prøve den ut. Kom gjerne med bilder av ditt resultat og ikke nøl med å spørre om du har noen spørsmål. Jeg svarer på alle spørsmål du lurer på om oppskriftene mine.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg