Oppskrift: Biff m/bearnaisesaus

Først må jeg jo si at biff er ikke noe jeg spiser så mye av. Faktisk kan jeg bare huske én gang jeg har spist en skikkelig biff. Om det er fordi det er alt for dyrt å spise ute eller om jeg ikke har turt å steke biff før er jeg ikke helt sikker på. Uansett har det hvertfall aldri blitt noe av. Helt til nå som jeg faktisk lagde en helt fantastisk biff med hjemmelagd bearnaisesaus. Alt av oppskrifter og fremgangsmåter deler jeg selvsagt med dere. For dette vil jeg virkelig at dere skal få prøve ut selv også. Det er faktisk overraskende enkelt og det smaker så godt. Bare se på denne flotte middagen. Og ja, jeg ble mett!

Du trenger:

2 indrefilet av storfe
Salt og pepper

Bearnaisesaus:

1 sjalottløk
4 eggeplommer
2ss vann
1ss sitronsaft
2ss estragon
1 klype salt
250g smeltet smør (romtemperert)

+ stekt sopp

Slik gjør du:

Tørk og krydre indrefileten.

Varm pannen med olje og litt smør.

Stek indrefileten på høy varme i 2 minutter på hver side. Kjøttsaften skal begynne å piple ut på overflaten.

Ta biffen ut av pannen og la den hvile i 2 minutter før du skjærer i/serverer den. Jeg la den bare på tallerkenen og pyntet rundt, mens den fikk hvile litt.

Bearnaisesaus:

Hakk sjalottløk og legg den i pannen i 3-4 minutter med litt smør.

Avkjøl.

Ha alt i en bolle og bruk stavmixeren i 2 minutter så har du en nydelig bearnaisesaus.

Stek sopp.

Og slik lager du altså en nydelig biffmiddag hjemme. Litt må man jo kose seg. Og om du fikk med deg innlegget om innkjøp av mat, så du kanskje at jeg var så heldig å få biffen på tilbud. Hold et øye med tilbudshylla og kanskje du får noe skikkelig godt på tilbud.

For mange flere oppskrifter følg bloggen på facebook HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg