Minnene om Ulv og Oliver

Jeg har brukt tiden på morgenen til å lese litt i boka. Vel, jeg prøvde hvertfall gjennom et hav av tårer. Når det er snakk om hunden hennes, kjærligheten, tilliten, sorgen og alt en hund kan gi så blir jeg veldig emosjonell. Hun forteller om at hun egentlig hadde solgt hunden, men ville ha han tilbake. Og når hun får han tilbake så har han det ikke noe godt. Da knakk jeg helt sammen. Jeg er så glad for at hun tok hunden tilbake, at hun angret på å ha solgt han og at han fikk dele resten av livet med henne. Jepp, hun forteller om at de måtte til slutt avlive han etter 13 år og jeg klarte ikke puste. Bildene i hodet av min kjære Ulv som lå hos dyrlegen etter første dose. Jeg var helt knust og måtte gå ut av bygget. Det var som om hele den opplevelsen kom tilbake til meg. Sorgen satt seg fast inni meg, mens jeg fortsatte å lese. Jeg hadde så vondt og gråt så mye at jeg faktisk mistet pusten et øyeblikk. Så jeg valgte å ta en liten pause fra boka.

Ulv og alle de andre hundene jeg har vært så heldig å ha i livet mitt, har satt sine spor. Før jeg møtte Oliver så var jeg ikke et hundemenneske. Vi har aldri hatt hund selv da jeg vokste opp og den frykten for hunder satt dypt fordi venninna mi hadde en litt vel leken og brå schæfer. Hun var jo egentlig verdens søteste jente, men hun likte å lekebite og det syntes jeg var veldig skummelt. Så fikk jeg møte Oliver og den kjærligheten var ulikt noe annet jeg hadde følt før. Vi ble bestevenner og han vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt selvom han ikke er min hund. Han var min hund en stund, men han vil alltid være min beste venn. Ingenting kan endre på det.

Så fikk vi Messi som var en Chiuahua. Han var skikkelig søt, men vi hadde aldri det samme båndet som jeg og Oliver har. Det var allikevel en skikkelig sjarmerende, liten tass. Desverre ble min daværende samboer lei av han og at han tisset inne. Så da måtte jeg ta farvel med han og gi han til noen andre.

Så fikk vi Ulv. Jeg kan ennå huske vårt første møte med den flotte huskyen. Vi hadde reist langt for å hente han og når vi kom frem som fikk vi se en leken, flott og god gutt som hadde så mye kjærlighet å gi. Det var en pensjonert sledehund så vi viste jo at han ikke hadde lenge igjen, men vi ville hvertfall gi han det hjemmet han trengte frem til siste slutt. Vi hadde en helt fantsstisk tid med Ulv. Han fikk seg dame, Luna som fikk 5 søte valper. På et tidspunkt hadde vi altså 8 hunder. Oliver elsket å leke med valpene og alt var helt perfekt. Selvfølgelig måtte vi selge 4 valper, men Elvis ville vi beholde selv. Desverre begynte Luna å bli aggressiv, sluttet å høre, stakk av og angrep andre hunder. Til slutt ble vi bare nødt til å avlive henne. Det var utrolig trist, men vi kunne ikke risikere andres liv heller. Så gadd ikke daværende samboer valpen Elvis lengre og solgte han. Etter en stund begynte hoftene til Ulv å svikte. Når han en dag løp i hagen og hofta svikta, han skrek av smerte da sa jeg at nå må vi ta farvel. Han var en gammel hund og han hadde det ikke noe bra. Den siste uka hadde han så vondt at han ikke klarte å ligge i buret. En av hans siste dager stod han og så på oss og tisset, bare rett opp og ned. Akkurat som om han ikke skjønte hva som skjedde.

Den dagen vi dro til dyrlegen så sa hun at dem aldri hadde sett noen sovne inn så fort. Han var så utslitt og hadde så vondt. Ulv var klar for å forlate denne verdenen, men han vil alltid være i hjertet mitt. Så utrolig god, lydig og snill hund. Jeg savner han så ufattelig mye, savner dem alle sammen.

Det å lese det som stod om hunden hennes i boka knakk meg helt. Jeg kjenner ennå at jeg har vondt i hjertet og er helt tung i kroppen. Jeg kjenner jeg trenger litt mer tid før jeg fortsetter å lese i boka. Så nå tenker jeg å legge meg ned og slappe av litt.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg