Min drømmeurtehage

Nå det kommer til urter så har jeg ikke vært så flink til å bruke det i mat. Jeg har prøvd flere ganger å finne på nye ting å bruke i mat, men urter har ikke vært så lett å få flettet inn i matlagingen. Dette har jeg veldig lyst til å endre på. Jeg har alltid hatt lyst på en urtehage. Det er bare det at jeg ikke har vist hva jeg skulle hatt i den urtehagen. Nå som jeg har tenkt litt på det så har jeg kommet opp med noen urter jeg kunne tenkt meg å hatt der. Urter jeg faktisk kan få brukt i matlaging. Så her kommer urtene jeg ville hatt i min drømmeurtehage:

1. Gressløk. Det kan jeg bruke til egg bl.a så det er jo faktisk greit å ha i en urtehage. Det gir en utrolig god smak til både eggehakk, eggsalat, eggomelett og speilegg. Også går det jo an å lage potetsalat med gressløk i.

2. Kruspersille. Først og fremst er det jo fin pynt på brødskiven. Jeg syns jo det er veldig koselig og moro å pynte maten. Så hvis jeg skulle smurt brødskiver eller rundstykker, kunne jeg tatt en liten kruspersille på toppen. Jeg syns det er veldig koselig med ekstra fin mat. Og kruspersille smaker jo veldig godt også.

3. Oregano. Når jeg hører ordet oregano så tenker jeg pizza med en gang og det går jo an å legge noen blader på pizzaen. Det som også går an er å bruke det til pastaretter. Jeg tror det hadde smakt veldig godt.

4. Dill. Det er noe jeg kun forbinder med reker, men det kan jo hende jeg finner noen gode oppskrifter jeg kan bruke dill i maten. Den har jo en utrolig god smak så den må jo være nydelig å bruke i middagsretter.

5. Basilikum. Jeg ville selvfølgelig brukt dette i pastaretter. Det passer utmerket til tomat. Kanskje på pizza? Uansett så tror jeg den hadde blitt nyttig på kjøkkenet.

6. Ruccola. Dette vet jeg nøyaktig hvor jeg ville brukt. Først og fremst på pizza, men også i salat. Kanskje også i pastaretter hvor jeg legger det på toppen når det er ferdig. Det er jo utrolig mye smak i ruccola. Det ville nok blitt kjempe godt.

Så slik ser altså drømmeurtehagen min ut. En urtehage med mye godt. Det syns hvertfall jeg. Med litt fantasi så kan man få lagd mye god mat med disse urtene. Som dere kanskje har skjønt så aner ikke jeg hva jeg gjør med urter. Jeg følger jeg er ganske basic og vet ikke helt hva jeg snakker om når det kommer til urter, men jeg har virkelig lyst til å lære meg alt mulig om hvordan man bruker de forskjellige urtene. Dette er definnetivt noe jeg må dykke dypere inn i om jeg skal ha en urtehage.

Hvis du har noen idéer på hva jeg kan bruke urtene til så setter jeg veldig stor pris på det. Enten det er en oppskrift eller bare et lite tips. Alt tas imot med et stort takk for jeg trenger virkelig mye inspirasjon og tips når det kommer til akkurat dette.

Bruker du mye urter i maten du lager?

8 kommentarer

    1. Jeg har også lyst til å lage min egen urtehage, og jeg blir nok å bruke din liste som inspirasjon 😊 Dill har jeg aldri likt, så jeg ville kanskje hatt rosmarin eller noe istedet.

    2. Eg har urtehage på hytta, salvie er hardfør og overvintrar der, rosmarin er godt, den overlevde vinteren i år. God til både får og kylling. Timian, både sotrontimian og vanlig. God i det meste🙂. Sitronmelisse til dessertpynting. Ulike mynter men dei må stå i krukke, ellers spreier dei seg over alt. Lykke til med urtehage🥰

    3. Jeg fikk et tips fra en gartner og urterntusiast en gang som jeg bruker i min urtehage. Ikke plant masse sorter bare for å ha, kun slike du bruker. Begynn med de du vet du bruker og utvid etterhvert som du oppdager hva du trenger via oppskrifter. Jeg ville ikke hatt basilikum i utebed da disse er veldig varmekjære. Timian er min dille, de kommer i mange smaker og ulik hardførhetsgrad. De er krypende og passer flott langs kanten i bedet. Timian er topp på ovnsbakte båtpoteter, i supper og mye annet. Lagde en super likør på blomstene en gang. Har du prøvd fersk oregano på pizzaen? Helt annen smak enn tørket og nydelig. Oregano er bergmynte på norsk og veldig hardfør og enkel staude å få til 😊😊

      1. Ikke smakt fersk oregano før nei, men jeg har veldig lyst til å prøve. Jeg tenkte også det med å starke med noen urter jeg vet jeg kommer til å bruke. Hva er vitsen med å dyrkenoe du ikke skal bruke? Takk for masse gode råd.

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg