Middagsinspo

I dette innlegget skal dere få se mange middagstips, men uten noen oppskrifter. Jeg kommer til å skrive hva det er, men ikke hvordan man lager det. Dette er kun en liste med inspirasjon, for dere som leter etter idéer til middagen. Kanskje dere finner noe spennende her, som dere kan ha til middag i dag. Det vil stå litt tips også, men om jeg skulle skrivd en hel oppskrift, ville dette innlegget blitt alt for langt. Har du noen spørsmål, skal jeg svare så godt jeg kan. Men jeg håper at det allikevel vil være til hjelp for dere som rett og slett ikke vet hva dere vil ha til middag og trenger litt inspirasjon.

Biff med potetgrateng er en av mine favoritter. Steker den på høy varme i pannen, kun for å få den gyldne fargen. Så settes den inn i ovnen med termometer. Når kjøttet har en kjernetemperatur på 62°c, er kjøttet ferdig. Serveres med peppersaus, potetgrateng og grønnsaker.

Ost og kjeks har vi hatt mye av. Da er jo utvalget stort, om man ønsker å gjøre mye ut av det. Man kan bruke druer, tomater og rogn bl.a. for å få litt ekstra smak. Så er det bare å ta det man vil. Selv syns jeg komboen av smøreost, cheddar, spekeskinke og druer er aller best. Det blir mye å stable på en kjeks, men kombinasjonen av alt dette er en så god smaksopplevelse.

Rekecocktail er så godt. Og man kan jo ha det meste oppi selve cocktailen. Selv bruker jeg tomat, agurk, rødløk, mango, avokado, reker og dill. Egg er også perfekt å ha ved siden av eller oppi selve cocktailen. Rundstykke eller hvitløksbaguett er perfekt tilbehør.

Noe så enkelt som nuggets er jo perfekt om man ikke har så mye tid. Her har jeg valgt pommes frites, kokt mais og grønnsaker som tilbehør, men mulighetene er mange. Noe som også er veldig godt til nsggets er sursøt saus eller sweet chili til å dyppe nuggetsene i.

Spareribs smaker alltid godt. Og jeg føler ikke at man trenger å ha så mye tilbehør til dette. Selv bruker jeg kun kokt mais, men om man ønsker noe mer passer pommes frites best.

Pastasalat kan være en grei og god middag. Man kan jo sette sammen en pastasalat med akkurat hva man vil. Denne retten består av pasta, tomat, avokado og piknikskinke. Det var raskt og enkelt. Om du har igjen pasta fra gårsdagen, kan denne være en god restemiddag eller lunsj.

Laks syns jeg er noe av det beste som fins som hverdagsmiddag. Da legger jeg den i aluminiumsfolie, sammen med smør, fransk urter og flaksalt. Så er det bare å steke den i ovnen. Tilbehør kan være så mye, men akkurat denne dagen brukte jeg ris og kokt brokkoli.

Nachotallerken er veldig enkelt. Bare legg chips, tacokjøtt og ost på en tallerken. Varm i ovnen til osten har smeltet. Så tar du på grønnsaker og det tilbehøret du ønsker. Utrolig enkelt, raskt og godt. Perfekt restemiddag om du har tacokjøtt igjen fra gårsdagen.

Quesadilla er også perfekt som restemiddag, om du har tacokjøtt igjen. Stekes på middels varme, uten smør/olje i panna. Legg kjøtt og ost på halve tacolompa og brett den sammen. Stekes på hver side, til osten har smeltet. Serveres med ønsket topping/dip.

Plankestek er jo nydelig. Serveres med potetmos og grønnsaker. En luksuriøs middag for en romantisk datekveld.

Bakt potet er jo veldig enkelt, men det krever mye tid. Poteten blir jo ikke ferdig på 15 minutter akkurat, men det er absolutt verdt ventetiden. Og her kan man jo fylle poteten med det man ønsker. Jeg liker best å starte med smør og blande det godt inn i selve poteten. Så fyller jeg på med mais, rømme, bacon og stekt sopp.

Taco er jo en klassiker. Jeg elsker taco, for det er så mange gode smaker. Man kan jo ha det meste i en taco, men min favoritt består av vegetarisk kjøttdeig, ost, mais, tomat, agurk, rødløk, mango, avokado og rømme.

Løvbiff kan man jo lage på mange måter. Vi er kanskje mest vandt til pommes frites og bearnaise, men dette er blitt min nye favoritt. Peppersaus og ris. Beste måten å lage løvbiff på er å legge den i marinade først. Den blir SÅ god! Selvfølgelig må jeg alltid ha grønnsaker til. Jeg syns det blir veldig kjedelig uten grønnsaker.

Pølser er jo alltid godt, men jeg liker best om dem har litt ekstra smak. Derfor bruker jeg helst bratwurst med urter eller noe lignende. Selvfølgelig må man ha noe godt tilbehør og da valgte jeg småpoteter med urter, som er bakt i ovnen. Med tzatziki og grønnsaker til, blir dette et festmåltid.

Dama mi er veldig glad i torsk. Så jeg lagde torsk i aluminiumsfolie med urtesmør og flaksalt. Toppet den med rogn ved servering og hadde kål og gulrotstuing og potet ved siden av.

Pasta med ostesaus, toppet med bacon og reker er noe av det beste jeg har smakt. Rekene legges på ved servering, kalde. Serveres med en salat ved siden av. Nydelig og smaksrik rett.

Kyllingsalat er jo veldig godt og denne vil du elske. Legg kyllingen i marinade til dagen etter. Stek den på høy varme i panna, til den har fått farge. Sett den inn i ovnen med termometer og la den stå der til kjernetemperaturen er 65°c. Da får du en saftig og mør kyllingfilet. Du vil takke meg senere.

Kjøttboller og potetmos er de fleste svensker oppvokst med, men også jeg. Vi kjøpte mye svenske kjøttboller på harrytur. Men om du ikke har prøvd dem med fløtesaus, burde du teste det ut nå. Det gir en helt annen opplevelse.

Koteletter er jo nydelig, men jeg føler at de kan fort bli veldig tørre. Takket være dama mi, har jeg lært meg et skikkelig bra triks, som gjør disse saftige og møre. Først må dem ligge i marinade. Dette gir dem ekstra mye smak. Stek dem så vidt på hver side i panna, før du setter dem inn i ovnen med termometer. Som du kanskje har skjønt, blir termometeret brukt mye i dette hjemmet. La kjernetemperaturen nå 65°c. Server med salat, ris eller hvitløksbaguett. Tro meg, du vil elske det!

Ikke glem å følge meg på Instagram HER.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg