Lunsjkaker

Har du sett bildene fra det jeg handlet på MENY så vet du at jeg har kjøpt inn farse, nærmere bestemt 2kg farse til lunsjkaker. Så i dag har jeg altså stått og stekt 2 kg lunsjkaker og spist 2 av dem. De smakte himmelsk som alltid. Jeg er utrolig glad i lunsjkaker, men aller mest hjemmelagde. Også er det jo så utrolig lett å lage dem. Alt du trenger er medisterfarse og first price sin amerikanske blanding. Så la oss ta en titt på årets lunsjkaker (jeg lager som regel en stor porsjon med lunsjkaker før jul) også skal jeg fortelle dere hvordan dere gjør det.

Som jeg sa så trenger du medisterfarse og amerikansk blanding fra first price. Dette blandes sammen i en bolle. Jeg har brukt 2 kg farse og 1 pose grønnsaker. Det kommer jo ann på hvor mye grønnsaker du ønsker å ha i lunsjkakene dine, men jeg liker å ha en del. Også er det bare å røre det sammen med en sleiv til alt er blandet og godt fordelt i farsen.

Og så er det bare å fylle en bolle med vann (til å fukte hendene i), litt smør i pannen og en plate til å legge de ferdigstekte lunsjkakene på. Du dypper hendene dine i vannet og tar opp en håndfull med farse. form den til en ball før du klemmer den flat (ca. 2 cm tykk). Jeg får plass til 4 i pannen når jeg steker, men det kommer jo helt an på hvor store du ønsker at de skal være.

Stek dem på hver side slik at de får en fin og brun skorpe på hver side. Hvis du skal fryse dem ned så gjør det ikke noe om de ikke er gjennomstekte, men skal du spise dem med en gang så kan det være lurt å bruke et lokk over pannen slik at de ikke blir for mørke når man skal gjennomsteke dem. Jeg skal fryse dem så for meg gjør det ikke noe om de ikke er ferdig inni. Dette gjør jeg når jeg da skal varme dem opp til middag.

Og da har man noen utrolig gode lunsjkaker. Jeg pakker 4 i hver og putter dem i frysern. Da kan jeg bare ta opp en pose til middag. Om du lurer på hvordan man varmer dem opp best mulig så anbefaler jeg å ta en ildfastform med lokk og sette den inn i ovnen på 180c. Den er ferdig når du ser at det bobler fett ut av lunsjkakene. Jeg pleier aldri å ta tiden så jeg er ikke helt sikker på hvor lang tid det tar. Når jeg varmer lunsjkaker så pleier jeg bare å holde et øye med dem slik at de ikke blir tørre. Med ildfastform og lokk så slipper man hvertfall det. Da holder dem seg ganske saftige og gode så det er egentlig det beste rådet jeg kan gi når det kommer til oppvarming av lunsjkaker.

Noen som fikk lyst på lunsjkaker? Lager du lunsjkaker selv eller kjøper du ferdig?

Bloggen på Facebook HER

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg