Lakris fudge

I går kveld fikk jeg plutselig lyst til å lage lakris fudge. Det er noe jeg har planlagt en stund så jeg hadde allerede kjøpt inn alle ingrediensene jeg trengte for å lage det. Derfor satt jeg bare i gang med å koke opp alt sammen. Jeg hadde desverre ikke noe termometer så jeg tok det litt sånn på feelingen. Smaken var utrolig god og jeg har derfor veldig lyst til å dele oppskriften med dere. Så om du syns lakris fudge høres godt ut så er det bare å sette i gang å lage.

Oppskriften kommer her:

Ingredienser

5 dl kondensert melk

500 gram sukker

0,75 dl lys sirup

2 ss flytende glykose

30 gram usaltet smør

2 ss lakrispulver

1 ss vaniljesukker

1 sukkertermometer

Fremgangsmåte

Hell alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp under omrøring til alt er smeltet.

Når massen er smeltet, skrur du ned varmen litt, fortsatt under omrøring.

Massen skal koke til den når 118 grader (C)

Hell så massen i en form kledd med bakepapir.

La massen avkjøle seg i ca en – 1 1/2 time før du skjærer den i passe store biter.

 

Jeg liker ekstra mye smak i fudgen så jeg puttet dobbelt så mye lakrispulver oppi blandingen enn det som stod i oppskriften. Det er jo opp til hver enkelt, men jeg ville ha skikkelig god smak på dem. Ellers så går det jo an å drysse det på toppen før man setter det til avkjøling. Dette er så klart bare noen tips. Dere trenger ikke gjøre det. Dere kan følge oppskriften og det vil smake kjempe godt. Jeg har heller aldri prøvd dette før og jeg har ikke noe fasit. For meg virket det bare som den trengte litt ekstra smak.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg