Lage kort og glede andre

For en god stund siden begynte jeg å lage julekort. Kun klippet ark til passe størrelser for kort, men ja. Jeg har så vidt begynt og det er en enorm bunke med kort som nå skal lages. Så jeg tenkte jeg kunne begynne å skrive litt på disse kortene. Etter 20 kort så var hånden min dø, men det var jo derfor jeg begynte så tidlig med disse julekortene. Jeg gjorde dette i fjor også, men da skrivde jeg sikkert 50 eller 100 kort på en dag. Noe jeg ikke skal gjøre i år. Jeg har lært av mine feil. Så nå tar jeg meg god tid og skriver litt og litt. Etterhvert skal jeg også pynte alle disse kortene.

MEN! Jeg har lagt de fineste kortene og utklippsbildene til side fordi jeg vil gjøre noe ekstra spesielt i år. Så jeg postet et innlegg på en facebookgruppe og spurte om noen viste om noen, barn eller voksne som virkelig trengte en ekstra oppmerksomhet når julen kommer. Disse kortene skal bli ekstra spesielle med navnet til vedkommende både på konvolutten og i selve kortet. Slik kan de kanskje føle seg sett og få litt glede i julen. Jeg håper jeg får mange å glede i år, samtidig som jeg håper at det ikke er så mange fordi dette er mennesker som mest sannsynlig har det tøft. Noe som får hjertet mitt til å blø, men da har jeg også muligheten til å gjøre det litt bedre, selvom det kun er for en dag eller to.

Jeg har lyst til å spre glede og håp til mennesker og en måte å gjøre det på er jo å gjøre noe sånt som å gi et julekort i posten. I fjor fikk jeg mange flotte meldinger av de jeg hadde gitt julekort til og det varmet hjertet mitt. Det å kunne gjøre noe fint for andre uten at de forventer det er kanskje den fineste gaven man kan gi. For meg har dette nå blitt en tradisjon som jeg kommer til å fortsette med så lenge jeg kan. Hva er vel bedre enn å glede andre? Når du gjør noe kun for å glede andre og ikke forvente noe tilbake så får man en helt spesiell følelse. Man gjør noe godt kun for å være et godt menneske og spre godhet. Ingenting er bedre enn det, syns nå jeg.

Så jeg bruker mange timer, dager og måneder på disse julekortene. Jeg kjøper inn papir og dekor og drar rundt for å levere dem i postkassene. Det er da jeg virkelig føler at julestemningen er på topp og det gir meg så mye glede å gå fra postkasse til postkasse og legge ned hjemmelagde julekort. Så dette har jeg faktisk gledet meg masse til. Endelig er jeg godt i gang med å skrive på julekortene. Hvor mange det blir i år får vi se, men jeg vil hvertfall ha minst like mange som i fjor. Så da får vi satse på minimum 500 julekort da. Tror du jeg klarer å få alle klare til desember? Og enda viktigere, tror du jeg får levert så mange julekort i år? I fjor hadde jeg jo med mange julekort når jeg hentet gaver i Buskerud. Nå skal jeg fokusere på dette området her jeg bor.

Dette kommer til å bli litt av et prosjekt. Et prosjekt dere selvfølgelig skal få se mer av når oktober er ferdig og vi er litt nærmere julen. Grunnen til at dette blir litt mer jobb er jo fordi jeg ønsker å gjøre noe ekstra spesielt i år og det krever jo en del mer arbeid. Litt ekstra jobb må man jo legge i julekort som skal til mennesker som virkelig trenger det. Også kommer det jo an på om det er ei jente, en gutt eller et eldre menneske som skal ha kortet. Når jeg legger et julekort i en random postkasse her så aner jeg jo ikke hvem det er. Så dette blir ekstra spesielt og jeg gleder meg derfor ekstra mye til å legge masse kjærlighet og tid inn i de kortene. Om det er noen som tar kontakt og forteller om noen som trenger litt ekstra oppmerksomhet i julen.

Jeg har også andre ting jeg har lyst til å gjøre for å spre glede i julen, men før jeg kan fortelle om det må jeg nesten finne ut om det er mulig å få gjort det her i kommunen. Så da får dere bare vente på mer informasjon angående det. Frem til da har jeg mye å holde på med når det kommer til julekortene som skal lages. Jeg skriver jo på alle kortene for hånd. Mye jobb, men absolutt verdt det om jeg så bare gleder én person.

Følg meg her:

Facebook(bloggen) Instagram Youtube

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg