Kanelsnurrer i langpanne

Ønsker du en god oppskrift på saftige kanelsnurrer? Da burde du følge med her. For jeg har nemlig funnet en helt perfekt oppskrift som du bare må prøve. Den er veldig enkel å følge og resultatet blir helt fantastisk. Prøv den du og da vel.

Du trenger:

3,5dl melk

2ss sukker

1pk gjær

1L 3dl hvetemel

1 klype salt

1dl sukker

2 egg

4ss smør

1ts vaniljesukker

Slik gjør du:

Varm melken til den er ca. 40°c.

Hell melken oppi en bolle sammen med gjær og 2ss sukker.

La det stå i 5 minutter.

Ha resten av ingrediensene oppi og bland det godt sammen. Dette kan du gjøre for hånd eller med en maskin. Det viktigste er at deigen blir myk og ikke sitter fast i bunnen av bollen. Deigen skal være lett å jobbe med.

Legg deigen under et kjøkkenhåndkle og la den hvile i 1 time.

Putt deigen på en lett melete overflate.

Begynn å kjevle til du har en avlang firkant. Pass på at du ikke kjevler for tynt, men heller ikke for tykt. Mellom 0,5-1cm passer bra.

Nå skal du ta frem smør, brunt sukker og kanel. Om du vil, kan du blande dette sammen. Jeg personlig syns det er mye enklere å ta smør først og drysse på sukker og kanel etterpå.

Når du har fått på et godt lag, begynner du å rulle deigen til en pølse. Begynn fra den lengste siden slik at den blir lang. Og så er det bare å skjære i passe stykker.

Legg dem oppi en bakekledd form ca. 20x20cm. La dem etterheve i 30 minutter.

Sett ovnen på 175°c.

Stek midt i ovnen i ca. 45 minutter.

Løft dem ut av formen ved hjelp av bakepapiret og la dem avkjøle seg en liten stund.

Nyt!

Syns du endene er stygge og vil helst ikke bruke dem med resten? Da har jeg en veldig smart idé til deg.

Varm opp vaffeljernet.

Legg dem i midten og press jernet godt ned. Pass på at ingenting går utenfor jernet, for da blir det ikke stekt.

Hold et øye med dem.

når dem er harde utenpå så kan du ta dem ut. Da vil dem se ca. sånn her ut.

Og da er det bare å nyte.

Dette må du bare prøve. De var så ekstremt gode!

Du kan lage en kremosttopping eller melisglasur, men disse er minst like gode å spise som de er.

Håper det smaker.

Ønsker du ikke å gå glipp av noen flere oppskrifter? Følg bloggen min på Facebook HER. Det vil komme mange deilige oppskrifter fremover, så jeg anbefaler deg å følge med om du er på utkikk etter noen bra oppskrifter.

10 kommentarer

Siste innlegg