Jeg ser grønt

Åh jeg har virkelig gode nyheter til dere denne gangen, men det kommer litt senere i innlegget. Men jeg kan si såpass at det er noe vi har ventet lenge på. Så la oss ta en titt på hvordan det går med alle urtene. Også har jeg sådd 1 ting til. Så her er det mange gode nyheter på en gang.

Basilikum: når jeg fikk se hvor store blader denne hadde så må jeg si at jeg ble veldig overrasket. Den har virkelig kommet langt. Også virker det som at den virkelig trives i vinduskarmen. Jeg håper bare den trives like godt ute i hylla.

Kruspersille: denne er fortsatt ganske liten og bladene har ikke fått det utseendet som kruspersille skal ha. Så da er det vel bare å vente litt til. Fin er den hvertfall! Den trenger bare litt mer tid, sol og varme.

Koriander: denne tar jo over hele vinduskarmen. Det er sykt hvor stor den har  litt. Og enda større skal den bli. Jeg gleder meg så sykt mye til å smake denne i salat. Den ser jo så utrolig god ut. Også finner jeg sikkert mange andre bruksområder til denne etterhvert.

Bladpersille: ja, dere har jo sett at basilikum, koriander og denne persillen har blitt ganske store. Det er virkelig godt å se at den trives å stå sammen med de andre og at den vokser så fort som den gjør. Til å være første gang med urtehage, så syns jeg det går veldig bra hittil.

Dill: er det bare meg eller er denne faktisk kjempe søt? Altså jeg syns dill er ekstremt fine å se på. De er virkelig noe for seg selv. Men nå liker jeg egentlig å se på alle plantene og urtene mine. Det gir meg så mye glede å holde på med dem. Og enda bedre blir det når vi alle sammen kan være ute og nyte sol og varme.

Rosmarin: det går fremover her også. Det er veldig spennende å se fremgangen til rosmarin. Jeg har jo aldri sett det, heller ikke hatt noe bruk for det før. Så jeg har egentlig ikke lagt merke til hvordan dem egentlig ser ut. Derfor er det ekstra spennende nå son jeg faktisk har den. Og den skal selvfølgelig brukes. Jeg har allerede mange flotte idéer. Så får vi se hva jeg ender opp med å lage ut av denne.

Oregano: den vokser litt her og der. Jeg må ha mistet et frø på siden, for det var ikke der jeg egentlig hadde tenkt at den skulle vokse. Allikevel har jeg bare latt den være. Så lenge den er oppi sin egen potte og trives, så er det jo samme hvor i potta den vokser. Jeg syns bare det var litt morsomt med den ene som vokser langt ute på kanten.

Gressløk: nå begynner gressløken å få littvtykkelse. Det ser ikke like mye ut som gress som det gjorde før. Men det er fortsatt et stykke igjen før de er ferdige. Dem trives hvertfall veldig godt i potta den har fått og plassen i vinduet. Det er jo det viktigste. Så får jeg bare smøre meg med tålmodighet og følge med på utviklingen.

Grønnkål: nå begynner det å komme frem nye blader. Og dette er nok de som blir grønnkålen etterhvert. Det har vi ikke sett tidligere, så her begynner det virkelig å skje ting. Og helt ærlig så jeg ikke disse bladene før jeg begynte å skrive dette innlegget. Da gikk det opp for meg at det hadde faktisk skjedd en del oppi potta. Hvordan kunne jeg IKKE se det tidligere?

Isbergsalat: jeg sådde disse i helgen og de har allerede begynt å spire. Så nå blir det masse salat til sommeren hvertfall. Noe som bare er bra, for jeg spiser egentlig ekstremt mye salat. Jeg kan ha det til alt mulig. Og hjemmedyrka salat er det beste som fins. Det kan ikke sammlignes med noe fra butikken. Så dette gleder jeg meg veldig mye til.

Om du ikke vil gå glipp av noen oppdateringer på grønnsakene/urtene eller noen av de fantastiske oppskriftene som kommer, buede du følge bloggen på Facebook. Klikk deg inn HER og følg med på alt som skjer i hagen og på kjøkkenet.

8 kommentarer
    1. Prøv koriander i loff. Altså lag en krydderloff med koriander i vanlig loffedeig. Smaker kjempegodt.
      Og gled deg til grønnkålen virkelig tar fart. Vi hadde noen planter for noen år siden. Avlingen ble enorm. Ryktene skal ha det til at det fremdeles finnes poser med grønnkål fra det året i fryseren.

      1. Ja, urter i loffedeig er utrolig godt. Jeg får lage en skikkelig god oppskrift med urtene i loffedeig. ❤️ Grønnkål i fryseren? Gjorde du noe med den før du frøys eller bare kastet du det i fryseren? 😊

        1. Jeg klippet den opp i biter. Men forvellet den ikke eller noe slikt. Du vet den kan høstes utver vinteren under snø. så da gikk plastposer i fryseren helt greit.

          1. Den er veldig enkel da. Jeg kommer nok til å putte noe i frysern. Så hvis jeg setter den under taket, så kan jeg faktisk få grønnkål lenge etter at det har blitt kaldt? 😊

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg