Jeg glemte urtene ute i natt

Alle plantene og urtene mine ble satt ut for første gang på søndag, men så glemte jeg helt å ta inn urtene igjen. Så dem ble stående ute. Heldigvis gikk det ganske greit. Og i går gikk jeg over noen av urtene med saks. For der var det både tørre blader og blomster. Urter kan være litt ivrige med å få blomster, noe som ødelegger smaken på bladene. Men blomstene kan også være nyttige. Du kan faktisk bruke dem i mat om du ønsker det. Så det er egentlig helt opp til hver enkelt. Jeg valgte hvertfall å klippe dem av. Og slik ser alle urtene ut nå.

Rosmarin: Denne begynner virkelig å bli stor nå. Det er gøy å se hvordan bladene forandrer seg, etterhvert som planten vokser. Bladene har fått et veldig unikt utseende. Jeg gleder meg veldig til å følge med på utviklingen dens fremover. Også blir det spennende å bruke denne i oppskrifter når den har vokst seg ferdig.

Oregano: her har det også skjedd mye. Den siste tiden har denne virkelig begynt å trives. Noe som egentlig er litt rart. For når den stod i vinduet, lå korianderen over hele potta til oreganoen. Men nå får den endelig litt plass til å puste. Jeg håper den vil sette pris på det.

Mynte: vi slet litt i starten med å få denne til å spire, men jaggu har det kommet godt i gang her også. Den som ikke gir seg vil få det til. Det tar bare lengre tid av og til. Men nå har den jo faktisk blitt noe av. Jeg kan ikke vente med å prøve ut oppskrifter jeg har funnet for nettopp denne. Og alle oppskrifter jeg prøver ut, som blir suksess, kommer jeg til å dele med dere. Kanskje dere finner inspirasjon til hva dere kan bruke mynte til.

Grønnkål: de små bladene som har kommet på denne er så søte. Man ser dem så vidt inni mellom alle spire-bladene. Dere vet, de bladene som kommer aller først, men som egentlig ikke er selve planta. Men de neste bladene begynner faktisk å bli litt større nå. Jeg vet ikke om det kommer til å skje så veldig mye nå som den står ute, men etterhvert vil jo disse bladene bli veldig store. Det kan bare ta litt tid.

Koriander: dette er en av de plantene som virkelig fikk gjennomgå saksa. Så her får vi se hva som skjer. Det var så mange blomster på den, fordi jeg hadde helt “glemt” å stelle den når jenta mi var på besøk. Forhåpentligvis vil det komme mer blader på den etterhvert. Men blomstene på denne luktet utrolig godt. Det var en blanding av koriander og sitrus. Jeg lurer på hva man kan lage ut av de blomstene! For dem duften var så god!

Bladpersille: denne har virkelig blitt vakker. Her er det jo egentlig bare å begynne og bruke når som helst. Så da er det egentlig bare å finne frem oppskrifter og komme seg på kjøkkenet. For denne er faktisk klar.

Basilikum: her er det også en som er klar til bruk. Ikke bare det, men den har begynt å produsere blomster. Så dem må jeg jo passe på å klippe av, sånn at smaken på bladene ikke blir ødelagt. Men nå har den virkelig blitt vakker, syns dere ikke?

Kruspersille: her har det kommet en del gule blader, men det går fint. Den trengte bare litt vann. Jeg er ikke like flink til å holde øye med plantene mine når jeg har besøk, men jeg prøver. Det går desverre i glemmeboka noen ganger. Forhåpentligvis blir den litt gladere av å stå ute.

Gressløk: denne vokser som bare det. Den blir tykkere for hver uke og ser mer og mer ut som gressløk. Den har også blitt ganske lang. Så det er mye som skjer oppi denne potta. Jeg håper bare den blir glad for å stå ute.

Dill: her har det jo skjedd ting. Jeg har prøvd å ta vekk så mye som mulig av det brune, men det er jo fortsatt en del igjen. Kanskje får jeg ta en liten runde til. Det var bare litt kaldt i går når jeg stod ute og pilte av det brune. Men denne har jeg faktisk fått smakt på. For ikke så mange dager siden så koste vi oss med reker. Og det fins jo ikke noe bedre enn fersk dill på reker.

Som dere ser på bildet over så fikk jeg dratt av noen blader, som vi hadde på toppen av rekesmørbrød. Altså det er bare det beste. Jeg spiser aldri rekesmørbrød uten fersk dill. Så årets først smak av hjemmedyrkede urter ble altså dill på rekesmørbrød. Snakk om luksus!

Isbergsalat: De ser ikke så bra ut akkurat nå, men jeg håper virkelig at dem vil klare seg. For ingenting er så godt som hjemmedyrket salat. Jeg fant også det perfekte stedet for dem til å stå. Nemlig på toppen av urtehylla. Så dette blir jo veldig spennende å følge med på.

Alt dere ser ovenfor har blitt satt ut. Ingenting er tatt med inn igjen. Så jeg er veldig spent på å se hvordan dette vil gå. De ser jo faktisk ikke så verst ut nå da. Kanskje det går bra. Jeg holder dere hvertfall oppdatert hver uke. Så hvis du ikke vil gå glipp av dette, kan du følge bloggen på Facebook HER. Da får du også se hvordan det går med alle grønnsakplantene mine. Og der har det jo allerede kommet grønnsaker. I tillegg vil det komme masse spennende oppskrifter. Dette vil du ikke gå glipp av.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg