Introvert

Mennesker deles inn i to typer; introvert og ekstrovert. Mange tror at introvert er den type mennesker som liker å være for seg selv og ikke ønsker kontakt med omverdenen, men slik er det da ikke. I dette innlegget skal dere få et innblikk i hva det vil si å være introvert og hvordan disse type menneskene som meg selv ofte blir misforstått.

 1. Vis dere tror at en introvert ikke kan oppnå like mye som en ekstrovert så tar du grundig feil. Vi kan oppnå fantastiske ting, men velger andre karrierevalg enn ekstrovert. J. K. Rowling er et godt bevis på at en introvert kan nå langt. Mange dyktige mennesker som har kommet langt i livet er introvert, men de har valgt en vei som passer for dem.
 2. Vi er ikke impulsive. Vi tar oss god tid til å analysere situasjonen før vi tar en beslutning. Vi tenker på flere mulige utfall slik at vi er sikre på at vi tar riktig valg før vi bestemmer oss. Det betyr ikke at vi overanalyserer alt mulig.
 3. Vi må forberede oss godt før vi skal ha en presentasjon. Vi må kunne det vi skal snakke om og vite at alt vi skal si er korrekt før vi står foran en gruppe mennesker og taler.
 4. At vi ikke kan jobbe i team er bare tull, men vi må føle oss trygge med de menneskene vi skal jobbe med. I en gruppe med dominante personer blir vi ofte ukomfortable og snakker lite.
 5. Når det kommer til det emosjonelle så er introverte veldig reserverte med å vise hva vi føler vis vi ikke er trygge på menneskene rundt oss. Det betyr ikke at vi ikke har følelser.
 6. Er du introvert? Da skal du ikke være nødt til å bli ekstrovert for å bli akseptert. Faktisk viser et studie (Silverman, 1986) at jo høyere IQ du har jo større sjans er det for at du er introvert.
 7. Når introverte mennesker skal slappe av så vil vi helst være for oss selv. Det betyr ikke dermed sagt at vi ikke kan ha det gøy. Det betyr bare at vi er komfortable i vårt eget selskap. Vi er forskjellige og slapper av på ulike måter. Når vi er ute tar vi fort opp informasjon og trenger ofte litt ekstra tid for å fordøye det. Selvfølgelig liker vi å gå ut, men vi vil ikke overdrive.
 8. Vi er ikke reserverte, men vi har dyp kontakt med våre indre tanker og følelser.
 9. Vi blir ofte sett på som annerledes fordi vi ikke føler at vi trenger å følge strømmen. Vi går vår egen vei og bryr oss ikke om hva andre syns og mener. Vi gjør det vi er komfortable med.
 10. Introvert blir ofte sett på som mennesker som bare vil være alene, men dette stemmer ikke. Vi har stort behov for alenetid, men trives også i andres selskap. Vi liker å komme oss ut og møte mennesker, men vi vil heller være med få mennesker enn med en stor gruppe mennesker. Vi føler oss fort ukomfortable og tilsidesatt når vi står med mange mennesker og ikke kommer til ordet. Vi vil heller ha noen få venner enn mange bekjente.
 11. Selv om vi er introvert så liker vi å prate, men det er småprating som er vanskelig. Når en introvert først begynner å snakke om et tema som interesserer èn så går samtalen som bare det. Småprating om uviktige temaer er vanskelig for oss. Vi blir ofte sett på som taktløse, men vi er bare ærlige.
 12. Vi blir ofte sett på som sjenerte, men egentlig er vi ikke det. Vi må bare finne de rette menneskene. Jo større grunn vi har til å skape en relasjon jo varmere vil vi være ovenfor den personen.

følte du at du ble noe klokere? Kjenner du kanskje noen som er introvert?

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg