Idéer til julemarsipan

Dette er ikke akkurat en oppskrift fordi marsipanen jeg bruker er jo kjøpt. Det er jo ikke noe hokus pokus med det jeg har gjort, men jeg vil allikevel vise dere fordi det er jo flere måter å bruke marsipanen på. Så i dette innlegget skal dere få noen tips til hvordan dere kan forme og pynte marsipanen slik at dere har noen gode og flotte, sjokoladetrukket marsipangodis. Denne gangen brukte jeg egentlig bare fantasien og kom på diverse idèer til hva jeg kunne gjøre. Jeg satt faktisk bare en kveld og så kom det mange fine idèer ramlende inn i hodet mitt. Så la oss se på resultatet.

Og så kommer det mest spennende. Jeg tenkte jeg skulle vise dere hvordan man lager de hjertene som dere ser ligger litt rundt på brettet på første bildet.

Først triller du 2 like kuler. Så tar du en og en kule og legger den i groper nederst på håndflaten. Ta så å legg den andre håndflaten på den andre siden av kulen og trill den forsiktig til den har en dråpeform. Så kan du gjøre det samme med den andre. Forsiktig sett dem sammen og form tuppen. Så har du et hjerte.

Er dem ikke søte? Om du ønsker kan du kjøpe eller farge rød marsipan sånn at du får røde hjerter, men rødfarge hadde ikke jeg tilgjengelig denne gangen. De er jo flotte uansett da. Og om du ønsker kan du dyppe dem i sjokolade. Uansett er dem kjempe fine og du kan jo fint gi bort disse i julegave til noen du er glad i.

Enda en kreativ idé til en litt mer spennende marsipangodis. Om du vil gi det litt mer smak kan du jo ta frem en nutellaboks og fylle kuler eller stenger med det. Bare pass på å ikke ta for mye.

Marsipanpølser: kutt opp strimler av marsipan og klem de flate til du har en firkant. Smør det på midten, men ikke helt ut i kantene. Rull den så til en pølse og klem sidene sammen slik at nutellaen ikke tyter ut. Så kan du dyppe de i smeltet sjokolade.

Marsipankuler: trill små kuler og klem de flate. Putt bittelitt sjokolade i midten og klem endene sammen slik at nutellaen er sperret inne. Så kan du trille den rund. Dypp den gjerne i smeltet sjokolade.

For å gjøre de ekstra fine så kan du jo drysse litt strøssel på dem etter å ha dyppet dem i sjokolade. Et annet tips er å tegne på streker med hvit sjokolade ved hjelp av papirsprøyteposer. Da får du små, fine streker over marsipanen. Du kan også pynte med f.eks non stop eller mandel. Ja, her er det bare fantasien som setter grenser.

Hvorfor kjøpe dyre marsipanprodukter når du kan lage dem hjemme?

Alt det jeg har lagd nå er kun av 1 pakke med marsipan så jeg har fortsatt 1 pakke igjen. Hva det blir ut av den får vi se. Hvis det blir noe da. Det får tiden vise, men mer julegodt blir det hvertfall.

Vil du få med deg oppskrifter og tips så kan du følge bloggen på facebook HER.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg